DĂNĂILĂ: PESEDIZAREA CA MENTALITATE ȘI SISTEM DE CONDUCERE A PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI JUDEȚEAN TREBUIE SĂ ÎNCETEZE

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, este mulțumit de deciziile de astăzi ale Tribunalului Brăila și ale Curții de Apel Galați, care au confirmat legalitatea listelor de candidați depuse de liberali și de Alianța PNL- Brăila Nouă pentru Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean și președinția CJ.

Într-un comunicat dat publicității, Dănăilă apreciază că prin contestarea în instanță a legalității acestor liste de candidați, PSD a încercat să-i împiedice pe liberali să participe la alegerile locale: „Președintele PSD Brăila a cerut vineri instanțelor să pronunțe hotărâri favorabile partidului pe care-l conduce (referire la faptul că președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a declarat că «scopul acestei acțiuni este ca instanța de judecată să ia act de actele normative încălcate și să impună respectarea prevederilor legale» – n.r.). PSD nu se poate dezice de apucăturile juriștilor comuniști care doar erau prezenți în sala de judecată și plecau cu soluțiile dictate din alte locuri!

Bine că strădania lui Dragnea, cu tot PSD-ul, nu a reușit să îngenuncheze justiția în România. Altfel, am fi avut la Brăila partid unic PSD – făuritor de suferință perpetuă pe holurile spitalelor, dar și de asfalt – pușculiță consistentă pentru PSD.

În instanța PSD a fost reprezentat de avocatul George Caranica, și el candidat la Consiliul Municipal Local Brăila. Președintele PSD Brăila l-a trimis in fața celor trei instanțe cu argumente care nu aveau nimic de-a face cu situația reclamată, ci doar pentru a-l pune pe avocat, candidat PSD, în situații penibile. Oameni tineri și cu mai multa școală sunt bătaia de joc a acestor comuniști dispăruți din viața publică a altor orașe ale României.

Gata! Pesedizarea ca mentalitate și sistem de conducere a Primăriei și Consiliului Județean trebuie să înceteze. PNL e singura forța de opoziție reală la sistemul PSD-ist.

PNL vrea și poate să schimbe mentalitați, sistem de promovare și abordare a administrației publice locale”.