DANAILA: PRIMARIA SI CJ AR TREBUI SA PREVADA IN CONTRACTE CLAUZE CARE SA LE PERMITA REZILIEREA ACESTORA FARA A SE AJUNGE IN INSTANTA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca ar trebui ca in toate contractele pe care Primaria le semneaza cu diversi constructori sau furnizori de servicii, sa fie prevazute in mod explicit clauze care prevad posibilitatea rezilierii contractelor in mod unilateral, fara a se ajunge instanta, in cazul in care firmele respective nu respecta conditiile asumate initial. In plus, spune Danaila, aceleasi documente ar trebui sa contina si clauze care sa impuna plata unor despagubiri, de catre firmele care au incalcat termenii contractului.

In acest fel, spune liberalul, nu s-ar mai ajunge la situatii precum cea privind reabilitarea Caii Galati, unde Primaria n-a reusit sa obtina in instanta dreptul de a rezilia contractul, desi cele doua firme care au castigat licitatia, Telor Invest si Teloxim,  au abandonat cu lunile santierul: “Cerem inca o data primarului si presedintelui CJ ca in fiecare contract pe care institutiile publice pe care le conduc sau care sunt in subordinea celor doua institutii pe care le conduc, sa introduca clauze clare, ce permit rezilierea contractelor fara instanta si care sa permita atragerea raspunderii din punct de vedere al unor despagubiri, in dreptul celor care nu-si indeplinesc conditiile. Iar termenele de urmarire a modului de executare a contractelor sa fie unele foarte scurte; nu urmaresc peste 7 luni care este stadiul contractului.

Eu sunt curios de cand n-a fost respectat graficul de lucrari pe Calea Galati. De la inceput, din prima zi! Deci din prima zi primarul trebuia sa-si da seama ca este o problema acolo. Noi solicitam introducerea in contract a unor clauze care sa permita rezilierea acestor contracte foarte simplu si sa trecem mai departe cu lucrarea, pentru ca daca ramanem blocati in instanta pe ani de zile cu acele contracte, nu se intampla nimic”.