DANAILA: PRIMARUL, SEFUL CJ SI PSD FAC TOT CE E POSIBIL CA SA-L SPRIJINE PE DIRECTORUL MANGIUREA, CARE PATRONEAZA UN DEZASTRU

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) acuza faptul ca actuala conducere a Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea Braila refuza sa ofere consilierilor municipali si judeteni PNL informatii publice. Danaila spune ca liberalii au solicitat in mai multe randuri informatii in legatura cu chestiuni de interes comunitar, insa directorul general al CUP, Silviu Mangiurea (PSD), nu le-a dat nici pana acum raspunsurile cerute. Liderul PNL afirma ca Mangiurea patroneaza “un dezastru generalizat” si nu da informatiile cerute tocmai pentru a ascunde gravitatea problemelor.

Unul dintre subiectele pe marginea caruia alesii liberali au solicitat informatii este legat de faptul ca mii de cetateni din municipiu nu sunt taxati pentru apa de ploaie, desi vecinilor lor de pe strada li se percepe acesta taxa: “Cum este posibil ca in municipiul Braila, pe aceeasi strada, doi vecini cu proprietatile lipite una de cealalta sa aiba modalitate de facturare diferita, cand avem un singur contract cadru, cand pentru toata lumea din acest judet se aplica aceeasi formula de calcul? Dar astazi sunt situatii in Braila, pe mai multe strazi, unde un vecin plateste apa de ploaie, celalalt nu plateste apa de ploaie, pentru ca a avut reteaua extinsa prin Programul Operational Sectorial de Mediu. Si vreau sa stiu ce se intampla in acesta situatie, pentru ca am facut nenumarate adrese catre Consiliul de Administratie (de la CUP Dunarea – n.r.), catre reprezentatii CLM in AGA, catre primar, catre directorul CUP Dunarea si nu am primit niciun raspuns.

Ce se intampla in aceasta situatie? Ce se intampla cu managerul CUP Dunarea, care este pus acolo sa respecte contractul, care este pus acolo sa respecte Regulamentul de furnizare a apei, care este pus acolo sa faca ceea ce a hotarat CLM si CJ si ADI Dunarea? Si nu face. Daca ar fi fost la o societate privata, pana acum zbura din functie. Dar PSD, primarul Dragomir si presedintele CJ fac tot ceea ce este posibil sa-l sprijine pe acest domn Mangiurea, care incaseaza salariul de sute de milioane de lei luna de luna, din banii pe care noi ii platim si pentru apa de ploaie si care are de gand sa propuna o majorare a tarifului pentru apa potabila in perioada urmatoare. Ceea ce nu stiu daca va mai fi acceptat foarte usor de catre braileni”.

Liderul liberal spune daca in continuare conducerea CUP Dunarea va refuza sa raspunda intrebarilor adresate de alesii locali PNL, partidul sau se va adresa instantei: “Chestiunea asta este cu atat mai delicata, cu cat imbraca si o latura penala. Daca nu se vor misca lucrurile, daca nu vom vom primi raspunsuri la intrebarile noastre, la adresele pe care le-am facut – avem dreptul la informatii, in baza unei legi, in baza unei legi; nu in baza unei vointe a primarului sau a directorului; in baza unei legi avem acces la informatiile publice -, vom fi nevoiti sa facem plangere penala impotriva directorului Mangiurea, in primul rand, pentru ca atunci cu siguranta, la Politie, la Parchet, la Procuatura, unde va ajunge plangerea respectiva, va fi obligat sa dea aceste raspunsuri”.