DANAILA: PRIN “TROMPETELE” LUI, CHIRIAC A DUS SCANDALUL CATRE MUZEU. EL VREA SA SCAPE DE NISTE OAMENI DIN CJ, NU DE LA MUZEU

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) sustine ca toate polemicile aparute in ultima vreme pe tema Muzeului Brailei “Carol I” au la baza razboiul personal pe care il duce presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), cu unii dintre subordonatii sai, care au refuzat sa puna in practica anumite ordine ale sefului judetului care nu erau tocmai corecte.  Mai exact, Danaila spune ca are informatii de la unii angajati ai CJ care au fost amenintati de Chiriac ca vor fi concediati, daca nu fac ce le cere el, in legatura cu niste documente ce privesc Muzeul.

Liberalul mai sustine ca urmare a faptului ca functionari publici respectivi refuza sa faca lucruri care li se par incorecte, seful judetului incearca prin “trompetele” sale sa scoata pe piata tot fel de subiecte care afecteaza imaginea Muzeului: “La Muzeu este o bataie de joc. Problema este modul in care presedintele CJ incearca sa denatureze situatia si activitatea de acolo, cu cativa acoliti care incep sa o faca pe trompetele, cum li se da semnalul si incearca sa induca ideea ca acolo s-ar intampla alte lucruri.

Ce pot sa va spun, la nivelul informatiilor pe care le am, este ca Muzeul a reprezentat pentru presedintele CJ o miza doar pentru a scapa de niste oameni care nu faceau si nu respectau 100% linia PSD-ului in interiorul CJ. Asta este ce stiu direct de la oameni, angajati ai CJ care au fost amenintati de Chiriac cu darea afara, chiar amenintari la nivel personal – si cu un limbaj nedemn de presedintele CJ. A vazut ca lucrurile totusi raman neschimbate, adica exista o rezistenta din partea angajatilor respectivi si s-a gandit sa duca scandalul catre Muzeu, incercand sa atraga raspunderea celor din CJ. Asta este motivul pentru care discutia despre Muzeu s-a inflamat, nu ca ar avea cineva ceva cu Muzeul, nu ca ar avea cineva ceva cu activitatea de acolo…

Nici nu am eu cum sa evaluez activitatea Muzeului, pentru ca nu sunt de specialitate, nici activitatea domnul Candea (Ionel Candea, directorul Muzeului Brailei – n.r.), pentru ca nu am facut anii de istorie pe care i-a facut domnul Candea”.

Danaila a mai precizat ca liberalul Ovidiu Nechita, care este membru in Consiliul de Administratie al Muzeului, nu este unul dintre cei cu care colaboreaza seful CJ in a ataca institutia amintita, ci Nechita doar semnaleaza public niste aspecte pe care le-a identificat si care sunt in neregula: “Nechita fiind in CA la Muzeu, are niste informatii din interiorul acestei institutii. Nu il ajuta pe Chiriac, pentru ca acesta are un alt razboi. Ce incearca Ovidiu Nechita si ce incercam noi sa promovam este libertatea oricarei persoane de a se inscrie la un concurs. Deci concursuri libere, licitatii corecte si tot ce inseamna achizitii transparente”.