Danaila: Proiectul privind transparenta decizionala tine de faptul ca orice cetatean trebuie sa stie cum este cheltuit banul public

P1120120

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL) apreciaza ca proiectul initiat de liberali cu privire la transparenta decizionala la Consiliul Local Municipal si Primarie este unul necesar si binevenit, in contextul in care exista numerosi cetateni care acuza ca se fac diverse aranjamente la limita legii, sau chiar depasind aceasta limita, in institutiile amintite. Danaila a declarat in plenul CLM Braila ca este corect ca brailenii sa fie informati in legatura cu toate deciziile legate de contracte, concesiuni, inchirieri, achizitii care se fac cu bani publici: “Stiti ca de foarte multe ori au existat plangeri legate de faptul ca activitatea administratiei locale, in speta, a Primariei, nu este transparenta si ca la diferite directii sau societati din subordinea CLM se intampla niste lucruri pe care ar trebui sa le stim. Cred ca acesta este momentul in care ar trebui cu totii sa fim de acord cu punerea in aplicare cat mai rapida a acestei hotarari de consiliu si sa nu incercam sa amanam in niciun fel un moment pe care cu siguranta nu avem cum sa-l ratam – adica momentul in care toate contractele de achizitii, toate contractele legate de terenuri trebuie sa fie publicate pe site-ul Primariei, astfel incat orice cetatean care contribuie (prin taxe si impozite – n.r.) sa stie cum este cheltuit banul public. Despre asta discutam. Ca sa nu ne mai trezim de cate ori aprobam indicatorii pentru unele investitii ca <<sunt sumele mari>>, ca <<trebuie platit mai putin>>, etc. Toate lucrurile astea trebuie facute transparent”.

“Si v-a trebuit 6 ani ca sa faceti asta? Dupa ce ati fost 8 ani la putere, v-ati trezit acum sa fiti transparenti? V-a lovit transparenta pe ultima suta de metri! Haideti, domnule, sa fim seriosi!”, a comentat consilierul Simona Draghincescu (PND), care acuza caracterul electoral al acestui proiect initiat de PNL.