Danaila propune alocarea a 96.000 lei pentru un concurs de idei de arhitectura ce vizeaza „Cartierul Tinerilor”

P1110026

La propunerea viceprimarului Alexandru Danaila (PNL), consilierii municipali liberali vor sustine la urmatoarea sedinta a CLM Braila un proiect de hotarare ce vizeaza alocarea sumei de 96.000 lei din bugetul local, pentru un concurs de idei privind locuintele ce urmeaza a fi construite in asa-numitul „Cartier al Tinerilor”. Mai exact, este vorba despre un concurs ce se adreseaza arhitectilor, care are drept scop selectarea unor proiecte-tip pentru locuintele cu doua, trei sau mai multe camere, ce vor fi construite pe strada Cimbrului. Proiectele declarate castigatoare vor fi puse gratuit la dispozitia celor 78 de familii tinere care au intrat deja in posesia unor loturi de teren, atribuite gratuit din patrimoniul orasului, conform Legii 15/2003.

”Viitorul Cartier al Tinerilor, care se construieste de la zero, ar putea oferi un prim exemplu de simt estetic si arhitectural, intr-o totala contradictie cu modul in care s-a construit in Braila in ultimii ani, fara respectarea celor mai elementare norme. Modul haotic in care s-au derulat lucrurile in ultimii ani, fara reguli clare, a dus la dezordinea arhitecturala de azi, cand pe o singura strada poti sa descoperi zeci de case cu fatade varuite in culori tipatoare, regimuri de inaltime diferite si acoperisuri in culori stridente”, declara Alexandru Danaila (foto).

„Daca proiectul va primi aprobarea consilierilor, constructia viitorului cartier va putea incepe in primavara anului viitor, iar beneficiarii vor putea alege unul dintre cele 3-4 proiecte ce vor fi declarate castigatoare” , se mai arata intr-un comunicat de presa.