DANAILA: PSD A REFUZAT ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE SI ACUM DRAGOMIR (PSD) VREA SA INITIEZE UN PROIECT PE ACEASTA TEMA?!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ciudat faptul ca dupa ce luni la rand, primarul Marian Dragomir (PSD) si consilierii municipali PSD au refuzat sa sustina si sa voteze proiectul liberalilor privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, mai nou, edilul sef se declara pregatit sa initieze el insusi un proiect de hotarare pe aceasta tema.

Danaila sustine ca nu este vorba doar despre recenta modificare legislativa initiata de deputatul PNL de Braila Vasile Varga, in urma careia legea permite in mod explicit consiliilor locale sa decida prin vot eliminarea taxei pe apa de ploaie, fiindca si pe vechea legislatie, exista posibilitatea legala sa se elimine aceasta taxa – dovada ca in unele municipii, consiliile locale au aprobat astfel de hotarari.

In opinia liberalului, este vorba despre faptul ca acum, cand Dragomir a constatat ca nu mai are ce pretexte sa invoce pentru refuzul PSD-istilor de a elimina taxa pe apa de ploaie, edilului sef i s-a facut frica “de ceea ce se poate intampla in municipiu din cauza acestor abuzuri pe care cei de la CUP Dunarea le fac si pe care domnul director Mangiurea (Silviu Mangiurea, director general al CUP Dunarea, PSD – n.r.) le continua si le perpetueaza de cativa ani de zile. Domnul director Mangiurea n-a stiut cand se foloseau mai multe formule pentru calculul taxei pe apa de ploaie, desi contractul era unic, domnul Mangiurea nu considera ca 500 de lei – castigate in instanta de domnul Stafida, cel care a demonstrat, practic, cu acte, printr-o hotarare judecatoreasca, ca acolo exista un furt – este o suma importanta, domnul Mangiurea nu stie pentru cate facturi s-a calculat gresit taxa pe apa de ploaie – inca sunt in verificare, nu stie nici primarul chestiunea asta -, deci practic, nici primarul, nici Mangiurea nu stiu nimic despre ce se intampla la aceasta Companie de Utilitati Publice Dunarea Braila.

Dar noi suntem obligati sa platim facturile, pentru ca ne scrie pe fiecare factura ca este titlul executoriu si daca nu o platim ne poate executa, ne poate pune poprire pe conturi si asa mai departe. In conditiile astea, primarului i s-a facut frica. De asta nici nu a avut o atitudine coerenta legata de acest subiect; dar a continuat sa-si sustina punctul de vedere, doar ca sa-si faca o ambitie si ca sa aiba mai multi bani la societate, pe care sa-i cheltuiasca asa cum doreste. Si de fiecare data cand noi am intiat acest proiect in CLM, a hotarat si a transmis consilierilor PSD sa voteze impotriva.

N-are cum sa spuna acum domnul primar ca el va initia proiectul de hotarare pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, cand toate demersurile sunt facute de PNL, cand noi am initiat atat in CLM, cat si in CJ acest proiect de mai multe ori si a fost respins cu votul PSD; nu poate, deodata, sa i se para lui ca ar trebui sa propuna acest proiect. Si chiar daca il propune, nu conteaza. Deja oamenii au inteles despre ce este vorba.

Domnul primar ar vrea sa initieze el acest proiect pentru ca a pierdut. A avut o batalie cu opozitia – cea legata de subiectul cu taxa pe apa de ploaie  – si a pierdut-o”.