DANAILA: S-AU REDUS PIERDERILE PE RETEA PENTRU CA NOILE APOMETRELE INREGISTREAZA MAI MULT DECAT CONSUMUL REAL

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) declara ca nu este deloc de mirare se anunta triumfal reducerea pierderilor pe reteaua de alimentare cu apa potabila in Braila, in conditiile in care s-au montat apometre inteligente, care, in opinia sa, inregistreaza cantitati de apa mai mari decat cele consumate la modul real. Danaila a vorbit in trecut de mai multe ori despre faptul ca numerosi cetateni s-au plans alesilor liberali ca de cand le-au fost montate apometre inteligente, consumul de apa inregistrat a crescut simtitor, desi practic, ei nu au folosit mai multa apa decat de obicei.

“Normal ca s-au redus pierderile de apa! Cand au fost montate apometre care inregistreaza cantitati mai mari de apa, cand toate asociatiile primesc facturi pentru apa potabila cu 30%, pana la 40% la mari, cand toate apometrele functioneaza in favoarea CUP Dunarea, pentru ca nimeni altcineva nu poate sa le verifice…

Dar cand sparturile din tevi continua sa existe – si va rog numai sa va uitati pe Plevna, Unirii, Rahova, Stefan cel Mare, luna de luna este cate o avarie unde curge apa 2 – 3 – 4 zile, pana cand cei de la CUP Dunarea se duc si pun cep, sa blocheze teava. Un cep care nu elimina in totalitate pierderile de apa pe acolo si apar surpari in fundatia drumurilor…

Este o problema pe care o sesizam si-i transmitem domnului primar ca are obligatia sa ia masuri, in calitatea oficiala pe care o detine, pentru stoparea  acestui abuz. In caz contrar, se face complice la abuzul pe care cei de la CUP Dunarea il fac impotriva intregii populatii a judetului”, a declarat liberalul.

Amintim ca primarul Marian Dragomir (PSD) a spus in mai mult randuri ca  apometrele inteligente sunt foarte exacte si ca daca inainte se inregistrau consumuri mai mici este pentru ca vechile contoare erau mai putin performante.