DANAILA: SALARIILE LA O FIRMA PRIVATA DE PROFIL SUNT 30% DIN SALARIILE PLATITE LA CUP DUNAREA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila (PNL), sustine ca la ora actuala exista in municipiu abonati casnici care sunt pusi sa plateasca servicii de canalizare, desi nu sunt racordati la reteaua de canalizare. In plus, in opinia liberalului, discutia despre cantitatea de apa pe care o fura cetatenii este una cu dus si intors, fiindca “va spun eu ca se pierde mai mult din cauza celor de la CUP Dunarea, decat reusesc sa fure cetatenii. Oricum, astazi sunt inca oameni carora le vine factura pentru canalizare, desi ei nu au canalizare. Astazi inca se mai intampla chestia asta. Ne-am intalnit cu oameni pe teren care ne-au spus aceasta treaba si i-am directionat la CUP Dunarea, pentru ca nu este o chestiune care sa tina de CLM, e o treaba intre client si furnizor”.

Pe de alta parte, Danaila a afirmat ca PNL  nu se multumeste cu reducerea taxei pe apa de ploaie, cum spune primarul, ci cere in continuare eliminarea taxei amintite, cea ce va implica si o necesara  reforma in organizarea si functionarea CUP Dunarea. Presedintele PNL este insa sigur ca eliminarea taxei pe apa de ploaie nu va duce la falimentul CUP, asa cum lasa unii se se inteleaga: “Nu se poate discuta despre falimentul CUP Dunarea, pentru ca in momentul acesta, cei de la CUP Dunarea sunt cea mai profitabila societate din judet. Faptul ca o componenta a veniturilor lor s-ar reduce nu ar insemna colapsul societatii; ar insemna, clar, modificarea strategiei din punct de vedere al personalului, din punct de vedere al salariilor personalului. Pentru ca eu nu va spun ca au niste salarii mici sau mari, dar sunt niste discrepante intre ceea ce se intampla la o societate de genul asta si la o societate din mediul privat. Pai cat este un salariu la orice societate care face activitate de lucrari de-astea de constructii pentru infrastructura de canalizare si de apa? Va spun ca sunt 30% fata de ceea ce se plateste la CUP Dunarea!

Noi asteptam ca acest manager, acest CA sa genereze un proiect de management care sa faca fata unor astfel de chestiuni, cum ar fi eliminarea taxei pe apa de ploaie”.