DANAILA: “SCOT SABIA SI-TI TAI CAPUL!” – ASA DISCUTA CHIRIAC CU DIRECTORUL MUZEULUI, IONEL CANDEA

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) sustine ca in ciuda perceptiei publice privind existenta unui conflict deschis intre presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si directorul Muzeului Brailei “Carol I”, Ionel Candea, adevaratul razboi este intre seful CJ si unii subordonati de-ai sai.

Danaila spune ca din informatiile sale, Candea a picat cumva la mijloc si fiindca a reactionat public, l-a deranjat pe presedintele CJ, insa daca social-democratul ar fi avut cu adevarat un razboi cu directorul Muzeului, acesta din urma ar fi avut probleme mai mari decat cele actuale: “Chiriac n-are o problema cu angajatii (Muzeului – n.r), pentru ca angajatii care vin acum la Muzeu – si domnul Mortu (Viorel Mortu, consilier judetean PSD) era exemplu cel mai bun – sunt de cele mai multe ori membri PSD sau simpatizanti PSD.

Chiriac are si cu Candea probleme, dar are cu oameni din CJ care au avut legatura cu activitatea Muzeului, cu verificarea activitatii Muzeului. Ei au spus adevarul despre ce s-a intamplat la Muzeu, au fost niste chestiuni sesizate de cei care au fost in control de la CJ, la Muzeu, care au fost transmise presedintelui CJ. El nu voia sa se afle acele lucruri si a zis <<Hai sa generam un scandal!>>. Si a luat rapoartele celor de la CJ si le-a bagat sub masa.

Dar problema lui Chiriac este in primul rand cu angajatii CJ. Lui Candea ii zice <<Nu-ti mai dau banii, iesi afara!>>, << Daca vrei, scot sabia din teaca si iti tai capul!>>. Discutii de-astea are cu domnul Candea. Va spun de la participanti la discutie… <<Scot sabia si-ti tai capul!>>… Deci o discutie de-asta cu un om la varsta domnului Candea… nu cred ca este normal.

Dar nu asta ne intereseaza pe noi. Fiecare om are o educatie, n-o are…

Eu va spun ca daca Chiriac ar avea ceva cu domnul Candea si ar vrea sa-l inlocuiasca, nici n-ar avea cu cine sa-l inlocuiasca”.