DANAILA: SE POT AMENAJA INSTALATII DE TIP SMART PARKING CU COSTURI ZERO PENTRU PRIMARIE. TREBUIE DOAR SA SE VREA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca unele dintre  spatiile din municipiu care se preteaza foarte bine la amenajarea de smart parking-uri (parcari inteligente) sunt fostele centrale termice, aflate acum in stare avansata de degradare si devenite adevarate focare de infectie. Danaila sustine ca si Piata Radu Negru ar putea fi folosita foarte bine in acest scop: “Smart parking-urile reprezinta o investitie pe care noi o propunem in acest buget local, cu costuri zero, in incercarea de a gasi un partener privat care sa faca aceasta chestiune. Propunem, de exemplu, transformarea Pietei din Radu Negru intr-o zona de parcare. Este vorba despre piata de pe Sos. Buzaului, de langa biserica. Nu trebuie desfiintate modulele comerciale care exista si functioneaza astazi acolo, ci doar sa fie facut un circuit de intrare si de iesire.

Amplasamentele fostelor puncte termice din municipiu, care astazi reprezinta niste focare de infectie – si a caror prezenta in zona cartierelor din municipiu reprezinta un real pericol pentru cetatenii de acolo – ar putea fi folosite pentru aceste parcari de tip smart parking.

Practic, in loc de doua garaje, pot fi amplasate aceste module de smart parking cate doua masini parcate, e un lift care se misca incontinuu, pana cand iti coboara masina ta, sa poti sa pleci cu ea. Sunt costurile cu energia electrica, dar daca ar veni un investitor care ar vrea sa faca la nivelul municipiului un astfel de sistem functional in toate zonele si in toate cartierele, cred ca Primaria ar trebui sa dea voie atat sa demoleze locatiile respective, sa igienizeze zona, cat si sa monteze aceste instalatii intr-o perioada de timp relativ scurta si atunci, costurile pentru municipiu ar fi zero. Deci trebuie doar sa se vrea”.