DANAILA: SERVICIUL DE REPARATII STRAZI AL PRIMARIEI SE VA OCUPA DE INTRETINEREA PARCARILOR SI A TERENURILOR ACCIDENTATE. E O DETURNARE DE FONDURI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, il suspecteaza pe primarul municipiului, Marian Dragomir, ca pune la cale o deturnare de fonduri, folosind in acest scop recent infiintatul serviciu propriu al Primariei care urmeaza sa se ocupe de reparatii strazi. Danaila considera ca acest lucru devine din ce in ce mai evident, in conditiile in care in CLM s-a aprobat recent ca serviciul respectiv sa asigure “intretinerea parcarilor si a terenurilor accidentate”.

Mai mult, in opinia liberalului, nu este normal sa oferi SUPAGL (in cadrul caruia va functiona noul serviciu) acces la sume importante de bani (care teoretic vor fi pentru reparatii strazi, parcari, etc), in conditiile in care SUPAGL are  de platit Consiliului Local niste sume de ani de zile: “Nu este posibil ca un serviciu de utilitate publica asa cum este SUPAGL, care are datorii restante de 7-8 ani de zile fata de CLM, sa poata gestiona niste sume importante de bani, adica ceea ce ar genera aceste reparatii. Majoritatea PSD a aprobat acest serviciu. Au fost achizitionate niste utilaje, tocmai pentru reparatii si plombari – niste utilaje care pot fi folosite pentru lucrari relativ mari, nu pentru lucrari foarte mici.

Iar la ultima sedinta de Consiliu am aflat cu stupoare ca de fapt, toate aceste modificari de organigrama, alocari de fonduri, achizitii de utilaje, nu au fost facute pentru un serviciu care sa asigure reparatia drumurilor in municipiul Braila, ci pentru un serviciu care sa asigure intretinerea parcarilor si a terenurilor accidentate. A <<terenurilor accidentate>>… nu am auzit sa fie nevoie de asa ceva.

Practic, nu avem obiect pentru acest serviciu, in forma in care a fost votat de consilierii locali. I-am atras atentia primarului ca este vorba de o deturnare de fonduri. Banii au fost folositi pentru un titlu initial, iar ulterior – pentru ca intre timp a castigat o firma si domnul primar am vazut ca este din ce in ce mai multumit de modul in care aceasta firma asfalteaza -, s-a hotarat sa <<sparga>> lucrarea in mai multe loturi. Si atunci, lucrari care erau prinse initial in contractul de achizitie cu societatea asta care asfalteaza, acum sunt prinse si legate de serviciul nostru de utilitate publica. Ceea ce inseamna ca domnul primar a avut intentia de la inceput sa deturneze niste sume de bani. Daca nu castiga cine trebuie licitatia, ar fi facut Primaria toate reparatiile; daca a castigat cine trebuie licitatia, contractul practic a fost <<spart>> si achizitia faramitata, astfel incat sa ramana ceva si pentru DAGL sa lucreze. Dar utilajele pe care acest serviciu le-a cumparat sunt pentru capacitati medii si mari de turnare a asfaltului, este imposibil sa faci cu acele utilaje niste lucrari pe suprafete restranse, asa cum in final s-a aprobat”.