DĂNĂILĂ: SORIN IONIȚĂ REGRETĂ DISPUTELE DIN SPAȚIUL PUBLIC ȘI PENTRU A NU PREJUDICIA IMAGINEA PNL, SE RETRAGE DIN CURSA ELECTORALĂ

Președintele  PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, anunță într-un comunicat de presă că Sorin Ioniță (actual consilier municipal, soțul deputatei Antoneta Ioniță), aflat pe lista candidaților PNL pentru Consiliul Local Municipal, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu prejudicia imaginea organizației din care face parte.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Dănăilă, Sorin Ioniță (foto) a luat această decizie după ce în presa locală a fost semnalat modul în care se exprimă consilierul municipal pe rețelele de socializare, jignind și atacând în termeni suburbani diverse persoane care nu sunt de acord cu punctul său de vedere.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă în legătură cu modul în care înțelege să se manifeste Sorin Ioniță în spațiul public, în relația cu cetățenii care au alte opinii decât el, președintele PNL Brăila a spus că a avut o discuție cu acesta pe tema amintită și că Ioniță regretă cele întâmplate.

Astăzi, Alexandru Dănăilă a revenit cu un comunicat de presă în care precizează: „În urma întrebărilor venite din partea reprezentanților mass-media legate de cazul domnului Sorin Ioniță, fac următoarele precizări:

Domnul Sorin Ioniță este un coleg  atașat valorilor liberale. Domnia sa regretă disputele din spațiul public în care a fost atras și pentru a nu prejudicia în niciun fel imaginea PNL, a înțeles să se retragă din cursa pentru funcția de consilier municipal Brăila.

În spațiul public, membrii Partidului Național Liberal au dat mereu dovadă de o conduită exemplară, respectul pentru diversitatea opiniilor, pentru libertatea de exprimare fiind valori ale liberalismului.

Sunt convins că astfel de declarații regretabile au fost doar un accident regretabil”.