DANAILA: SUNT FONDURI PENTRU ANVELOPAREA TUTUROR BLOCURILOR PE BANII MUNICIPALITATII. TREBUIE DOAR PRIORITIZATE INVESTITIILE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca exista bani suficienti in bugetul local pentru finantarea integrala a reabilitarii termice a tuturor blocurilor din municipiu, asa cum propun liberalii. Danaila spune ca in anul care a trecut, s-au realizat doar o mica parte din investitiile prevazute in programul Municipalitatii, pentru care s-au alocat fonduri consistente in bugetul pe 2017, iar anul acesta se va intampla acelasi lucru.

In acest context, declara liderul liberal, in loc sa treaca in buget tot felul de investitii care nu vor fi facute, primarul ar face mai bine sa aloce bani pentru reabilitarea termica a blocurilor, de care ar beneficia zeci de mii de familii: “Bani sunt, pentru ca executia bugetara pe anul 2017 la capitolul <<Dezvoltare>>, la investitii, este una care sa ne duca cu gandul ca oricum, multe dintre proiectele pe care domnul primar si le propune, nu se realizeaza. Deci el stie oricum ca nu le realizeaza, tine banii in buget, nu inteleg de ce, si nu da drumul la aceste sume, sa fie folosite in folosul comunitatii. Sunt bani in buget si va trebui bugetul sistematizat, aranjat si prioritizat, in asa fel, incat sa fie finantate proiectele care au impact asupra unui numar cat mai mare de cetateni din municipiu, astfel incat populatia sa fie benficiarul final al banilor din bugetul local. Ca asa, noi putem finanta orice investitii ne taie pe noi capul, domnul primar poate sa plateasca de doua ori o strada care se asfalteaza, pe acolo trec un numar de braileni, dar cand discutam de  blocuri, fiecare trebuie sa locuiasca intr-o casa – ca e vorba de casa, ca e vorba de bloc. Noi trebuie sa cream premisele pentru a creste nivelul de trai in municipiul Braila”.

Danaila a dat asigurari ca vorbeste in cunostinta de cauza, cand spune ca toate blocurile din municipiu pot fi reabilitate termic in 4 ani: “Va spun 4 ani pentru ca sunt constient si realizez ceea ce spun, avem o lista cu blocurile pe care le propunem in anul 2018. Daca incepem serios sa ne gandim la aceasta reabilitare si nu o sa o tratam ca pe problema plombarilor, cand domnul primar a spus <<A castigat o firma care n-are experienta in domeniu, trebuie sa ii lasam si pe ei, sa-i pasuim un an, doi, pana cand se obisnuiesc!>>… Daca o sa lucram serios si vom face caietele de sarcini in asa fel, incat sa nu castige decat firmele care au experienta si care pot face astfel de lucrari, cum s-a intamplat in Bucuresti, toata lumea este multumita. Se poate face si in Braila. Si va spun ca sunt convins ca se vor gasi si firme care sa vina sa lucreze. Asta daca nu-i selectam noi pe cei care vin de la PSD si sunt in grupul lor de interese si finanteaza, bineinteles, partidul”.