DANAILA: TAXA PE APA DE PLOAIE FINANTEAZA PROFITUL CUP, SALARIILE, PRIMELE SI SPORURILE DIRECTORILOR COMPANIEI. NORMAL CA NU VOR SA RENUNTE LA EA!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, nu se mira ca mai nou,  primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), a declarat ca nu are de gand sa accepte eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile populatiei si asumarea de catre Municipalitate a platii sumelor respective, de la bugetul local.  Danaila a declarat astazi ca toate declaratiile anterioare ale edilului sef, cum ca ar vrea sa faca acest lucru, dar nu-i permite legislatia, s-au dovedit a fi o ipocrizie, fiindca acum, cand legislatia are prevederi care permit in mod clar o astfel de varianta, Dragomir spune ca nu sunt bani pentru asa ceva, fiindca impactul bugetar al noii legi este foarte mare.

Amintim ca desi initial, proiectul de lege viza doar eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor si preluarea sarcinii de a achita acesta suma de catre primarii, din bugetul local, parlamentari PSD au venit cu niste amendamente si s-au mai introdus si niste ajutoare sociale. Mai exact, este vorba despre subventionarea, direct in factura lunara de apa-canal, a unei cantitati de apa 75 l/persoana/zi, precum si suportarea din bugetul public a racordarilor la reteaua de apa-canal.  De ajutoarele lunare respective urmeaza sa beneficieze familiile nevoiase si persoanele singure care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata (adica 1.900 lei) pe membru de familie.

Primarul a declarat ca toate aceste facilitati ar insemna circa 90 de miliarde lei vechi, suma pe care bugetul local nu o poate suporta anul acesta si ca atare, asteapta ca Parlamentul sa mai aprobe o lege, prin care sa aloce banii pentru punerea in aplicare a primei legi.

In ceea ce-l priveste, Danaila este de parere ca adevaratul motiv pentru care edilul sef nu vrea sa renunte la a taxa populatia pentru apa de ploaie este acela ca asta ar insemna sa se reduca sumele de care dispun colegii sai de partid din conducerea Companiei de Utilitati Publice  Dunarea, precum si cei care detin firmele cu care are contract CUP: “Acesta apa de ploaie finanteaza masiv cheltuielile CUP Dunarea, profitul CUP Dunarea, care genereaza salarii iesite din comun, din punctul meu de vedere, pentru prestatia pe care o au, ale conducatorilor CUP Dunarea. Si uite asa, de fapt, parte din banii pe taxa pe apa de ploaie pe care noi ii platim ajung in buzunarul domnului Mangiurea ca prime, sporuri, pana la sute de milioane de lei vechi pe luna, in cheltuieli de protocol, ajung in investitii care se fac cu firme ale membrilor PSD. Acolo se duc banii. Normal ca nu vrea sa opreasca tot circuitul asta!

Dar intr-un final va intelege ca cineva trebuie sa plateasca toate aceste abuzuri. Si in final, vor plati. Mai devreme sau mai tarziu, chiar daca vor sa faca legile justitiei in asa fel, incat sa nu mai raspunda pentru nimic. De-asta stau si linistiti. La inceput era o discutie, acum toata lumea s-a relaxat, ca n-o sa mai fie acuzat nimeni de niciun abuz, de neglijenta in serviciu, fiecare va face ce vrea”.