DĂNĂILĂ: TOT PARTIDUL E ZI DE ZI ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ ALĂTURI DE CĂTĂLIN BOBOC. ÎL SUSȚINEM NECONDIȚIONAT. CEI CARE AU ALTĂ OPȚIUNE ȘI O EXPRIMĂ PUBLIC ÎȘI PIERD CALITATEA DE MEMBRU PNL

Cătălin Boboc este un candidat reprezentantiv pentru PNL Brăila, având în vedere vechimea sa în partid și faptul că această candidatură a fost aprobată în forul de conducere al organizației, cu majoritate de voturi – este ceea ce spune președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Declarația a fost făcută în contextul în care doi foști liberali (consilierii județeni Ovidiu Nechita și Laurențiu Chiru) au declarat că Boboc nu este reprezentativ pentru PNL, au anunțat public că refuză să-l susțină în cursa electorală pentru funcția de președinte al CJ Brăila și în plus, au spus că sunt mulți alți colegi nemulțumiți de candidatura lui Boboc, care nu îl vor vota pe acesta.

Președintele Dănăilă a răspuns astăzi acestor declarații, în cadrul unei conferințe de presă: „În ceea ce privește reprezentarea partidului de către Cătălin Boboc, asta cred că nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării; de mai bine de 15 ani Cătălin și eu am fost tot timpul implicați în acțiunile partidului. Atât  cât oamenii au ajuns să ne cunoască, ne cunosc și ne asimilează cu PNL, nu cu un alt partid. Din punctul ăsta de vedere nu cred că există o problemă.

În ceea ce privește nemulțumirile unora sau altora, îmi pare rău că nu reușesc să le gestionez pe toate cum poate și-ar dori unii și alții, dar întotdeauna, atât timp cât voi mai fi președinte al PNL Brăila, prioritatea nr. 1 va fi echipa, iar dacă 90% din echipă are o direcție, aia este direcția pe care voi merge și eu”.

Liderul liberal a mai afirmat că prin declarațiile făcute, Laurențiu Chiru s-a exclus singur din partid: „Toți colegii care înțeleg că de data asta există o șansă reală să învingem PSD la Brăila sunt alături de noi, sunt alături de candidații noștri și alături de echipele de la Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean. Colegii care au altă opțiune sau care au alte sentimente legate de ceea ce ar trebui să se întâmple și le exprimă public, conform prevederilor statului, fără niciun fel de altă somație sau notificare, își pierd calitatea de membru”.

Dănăilă a dezmințit categoric informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că PNL Brăila ar fi mai divizat ca oricând, mai ales ca urmare a candidaturii lui Cătălin Boboc și că dat asigurări că acesta beneficiază de sprijinul întregii echipe: „Sprijinul pe care Cătălin Boboc l-a avut atât de la mine, cât și de la întreaga organizație a fost total și necondiționat. În momentul desemnării lui Cătălin Boboc drept candidat pentru președinția CJ, a fost o întâlnire, am fost circa 100 de persoane, toți liderii partidului, primarii din județ, toți președinții de organizații, toți consilierii județeni, municipali și s-a pus în discuție oportunitatea desemnării candidatului la CJ și la Primăria municipiului. În unanimitate, cu toate părerile pro desemnării candidaturii lui Cătălin, a fost luată decizia ca el să fie candidatul nostru pentru președinția CJ. În ceea ce privește susținerea lui Cătălin, asta este o chestiune care nu se discută, tot partidul și toți consilierii sunt zi de zi în campanie electorală alături de Cătălin”.