DANAILA: TRIBUNALUL MEHEDINTI SPUNE CA E LEGAL CA CLM SA ELIMINE TAXA PE APA DE PLOAIE. PRIMARUL DRAGOMIR SPUNE CA NU E LEGAL

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca indiferent in ce fel de autoevalueaza primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), la implinirea a 2 ani de la preluarea acestei functii, realitatea este ca orasul nu a iesit in castig, ci este in pierdere sub administratia Dragomir. Vorbind despre bilantul facut de edil dupa 2 ani de mandat, Danaila a comentat: “Sunt curios daca a iesit in pierdere sau a iesit in profit, cu privire la investitiile pe care le-a facut in municipiu. Dar dupa cum vedem cu totii, cred ca municipiul a iesit in pierdere, indiferent de comunicarea pe care o are domnul primar”.

Liberalul a mai spus Dragomir “ne-a mintit in ultima perioada de timp” si ca una dintre minciunile acestuia a fost legata de faptul ca in contextul legislatiei actuale, ar fi ilegala  eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor. Danaila a prezentat astazi presei o copie dupa hotararea Tribunalului Mehedinti, prin care instanta decide ca este legala decizia luata de Consiliul Local Municipal Drobeta Turnu Severin de eliminare a taxei pe apa de ploaie din facturi.

Mai exact, a explicat liderul PNL, CLM Drobeta Turnu Severin a aprobat prin vot eliminarea acestei taxe, compania de utilitati publice din judet a contestat in instanta hotararea CLM, considerand-o ilegala, iar Tribunalul a dat castig de cauza CLM, stabilind ca este legala eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor: “Aceasta masura pe care domnul primar a catalogat-o drept <<ilegala>> de-a lungul timpului s-a dovedit a fi consfintita de Tribunaul Mehedinti, pe o speta similara. Diferenta a fost ca acolo, CLM a fost de acord si a votat proiectul de eliminare a taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor. Proiect pe care noi l-am propus cred ca de vreo 6-7 ori in CLM, proiect care a fost sustinut de peste 15.000 de braileni care au semnat pentru aceasta initiativa cetateneasca. Toate aceste proiecte au fost respinse prin votul PSD, la initiativa primarului Dragomir. Deci, practic, primarul Dragomir a determinat consilierii sa voteze impotriva eliminarii taxei pe apa de ploaie, pe motiv ca nu este legala aceasta masura.

Hotararea CLM Drobeta Turnu Severin isi produce efecte, iar locuitorii acestui municipiu nu vor mai plati taxa pe apa de ploaie. Ma intreb daca este posibil ca o instanta judecatoreasca la nivel de Tribunal – sau oricare ar fi ea – poate sa valideze o masura ilegala. Nu. Cred ca domnul primar este intr-o grava eroare sau daca nu, inseamna ca ne minte flagrant, cand ne spune ca este ilegal sa elimini taxa pe apa de ploaie. Nu, este legal”.

Liberalul a mai spus ca in urma prezentarii publice a acestei hotarari judecatoresti care dovedeste ca pe baza legislatiei actuale, este legal ca un Consiliu Local sa aprobe eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturi, primarul Marian Dragomir si alesii PSD nu mai pot sustine ca o astfel de decizie ar fi ilegala. Ca atare, Danaila a anuntat ca liberalii vor initia din nou un proiect de hotarare pe acesta tema si atunci va vedea toata lumea daca social-democratii si aliatii lor vor sa sustina interesele brailenilor sau pe cele ale CUP Dunarea, care este condusa de membri PSD: “Eu inteleg ca domnul primar incearca sa il acopere pe domnul Mangiurea (Silviu Mangiurea, manager CUP Dunarea, PSD – n.r.), domnul primar incearca sa sprijine toate caracatita formata in jurul CUP Dunarea, incearca sa protejeze toate societatile care sifoneaza bani de acolo, pe toti oamenii care incaseaza diferite sume de bani pe nedrept de la aceasta societate si care este capusata astazi de membrii PSD direct sau indirect, prin interpusi. Dar acest lucru nu poate sa mai continue, in detrimentul cetatenilor municipiului Braila”.

Precizam ca hotararea Tribunalului Mehedinti nu este una definitiva.