DANAILA: UNII BRAILENI NU STIU CA SI LOCATARII DE LA BLOC PLATESC TAXA PE APA DE PLOAIE. EI PLATESC PENTRU 2 TIPURI DE SUPRAFETE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat astazi ca liberalii au reusit sa stranga deja circa 2.000 de semnaturi de la cetateni pe cele doua petitii pe care le-au initiat, prin care se cere autoritatilor locale eliminarea taxei pe apa de ploaie si reducerea taxei de la salubritate de la 11 lei/persoana/luna, la 6 lei/persoana/luna. Danaila a precizat ca nu ia in calcul semnaturile de pe tabelele cu care se umbla inca pe teren si nici semnaturile date de braileni online, care sunt si acestea cu sutele.

Liberalul a mai spus ca toate aceste semnaturi vor sta la baza unei a doua incercari pe care o vor face consilierii liberali in CLM Braila, prin initiarea unor proiecte de hotarare privind reducerea, respectiv eliminarea taxelor amintite, dupa ce prima lor incercare a esuat, fiindca s-au opus la vot consilierii PSD, “la indemnul domnului primar Dragomir”: “Lucrurile merg intr-o directie buna, oamenii chiar iau tabele, ca sa le completeze cu vecinii, prietenii, cei care sunt si ei nemultumiti de ceea ce se intampla in municipiu”.

Liderul PNL a mai spus ca a intalnit un cetatean care i-a spus ca semneaza numai pentru reducerea taxei de salubritate, fiindca lucreaza la CUP Dunarea si se teme ca daca i se vede numele printre semnatarii celei de a doua petitii, va fi dat afara de la serviciu, insa restul brailenilor cu care s-a discutat au semnat pe ambele tabele.

Danaila a constatat, insa, discutand cu oamenii, ca unii cetateni nu stiu ca si cei care locuiesc la bloc platesc taxa pe apa de ploaie, nu numai cei de la case. Liberalul a comentat ca este posibil ca unii locatari sa nu stie ca platesc aceasta taxa, fiindca ea nu este trecuta in mod explicit pe lista cu cheltuielile la intretinere, ce este afisata pe fiecare scara de bloc: “Toate asociatiile de proprietari platesc apa meteo. E o chestiune pe care majoritatea oamenilor nu o inteleg, pentru ca la majoritatea afisierelor unde sunt trecute calculele cu privire la sumele datorate de fiecare proprietar, este trecut de multe ori un singur reper, <<apa>> sau <<apa-canal>>, dar niciodata nu este trecuta si aceasta taxa pentru apa de ploaie. Toti locuitorii municipiului Braila care beneficiaza de apa curenta platesc si apa meteo”.

Seful PNL a mai spus ca in cazul asociatiilor de proprietari, locatarii platesc taxa pentru doua tipuri de supafete: cea construita si cea din jurul blocului – fie ca aceasta din urma este betonata sau nu.

Amintim ca brailenii care doresc sa semneze petitiile pentru eliminarea taxei pe apa meteo si reducerea taxei de salubritate o pot face fie la cortul amplasat pe Calea Calarasilor, in fata sediului PNL, fie online, la https://www.facebook.com/jostaxeledragomir/  sau

https://www.petitieonline.com/jostaxeledragomir .

Mai multe detalii despre modul in care se calculeaza taxa pentru apa de ploaie in cazul locatarilor de la bloc, aici: