DANAILA: ZONA METROPOLITANA POATE FI SOLUTIA PENTRU DEZVOLTAREA ORASELOR BRAILA SI GALATI

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, este de parere ca initiativa civica a celor 8 organizatii care au semnat Protocolul “Dunarea de Jos” este “un pas important”, iar la proiecte majore, cum este acesta privind infiintarea si dezvoltarea zonei metropolitane dintre Braila si Galati, “conteaza fiecare pas”.

Danaila spune ca PNL Braila a comunicat deja public ca este dispus ca devina partener al acestui proiect si ca liberalii au venit de-a lungul timpului cu diferite propuneri pentru dezvoltarea zonei dintre cele doua orase: “Toate proiectele noastre au fost respinse de cei de la PSD, ca fiind nelegale, ca fiind imposibil de realizat, ca s-au gandit si ei la treaba asta si o s-o bage in buget la un alt moment…

Avem nevoie de o strategie. Fara o strategie nu se poate face nimic. Eu cred ca venind din partea societatii civile o astfel de initiativa, va avea mai mult sprijin in zona administrativ-politica, daca vreti. Si pana la urma nu va mai fi un proiect al PNL, nu va mai fi un proiect al PSD, este un proiect al oamenilor. Iar oamenii din Braila si din Galati isi doresc – si asta este o chestiune care a inceput sa devina evidenta – sa traiasca in orase mai dezvoltate economic, in orase care sa poata fi legate prin drumuri, aerian, maritim si feroviar de capitala si de alte zone mult mai bine decat se intampla acum, care isi doresc sa traiasca in orase in care locurile de munca sa fie bine platite.

Pentru toate aceste chestiuni, doar dezvoltarea acestei zone metropolitane cred ca poate fi solutia. In Braila lucrurile se misca foarte, foarte greu, in Galati lucrurile se misca foarte, foarte greu – tot din cauza PSD. Cred ca societatea civila este cea care trebuie sa incerce in momentul asta si apreciez acest demers, este unul cu implicatii deosebite. Noi vom fi alaturi de ei si cred ca strategia de dezvoltare a zonei metropolitane este primul pas pe care trebuie sa-l facem; si sa alocam bani de la bugetele locale”.

Amintim ca Protocolul “Dunarea de Jos” a fost semnat pe 13 mai de urmatoarele organizatii locale: RO100 Curatam Galatiul, Asociatia Braila Capitala Europeana a Culturii 2021, Asociatia Dumitru Ionescu-Braila, Comunitatea Soferilor din Galati, Salvati Centrul Vechi-Braila, Comunitatea Off-road Galati, PACT pentru Galati, Asociatia de Turism Proilavia Braila.