Daniela Vasioiu pe picior de venire in PDL Braila, Marian Fusea – pe picior de plecare

index   456636_10151210711768860_1736479380_o(1)

Presedintele PDL, Vasile Blaga, studiaza posibilitatea de a o “resapa” politic pe fosta sefa PD Braila Daniela Vasioiu (foto), eterna candidata, mereu invinsa, la Primaria municipiului. Informatia ne-a fost furnizata de surse din PDL, care spun ca unii dintre membrii organizatiei sunt indignati de intentia liderilor de a o readuce in partid pe cea care ani la rand a pozat in fecioara nevinovata, incoruptibila politicii locale, cel mai feroce dusman al PSD-ului, singura care facea opozitie, in contextul in care ulterior s-a dovedit ca a luat bani buni, sub forma de salariu, pentru o “consiliere” facuta de la Braila, unei firme din Constanta a liderului social-democrat Mihai Manea, fost prefect PSD. Intrebata de presa in repetate randuri daca a lucrat sau nu la acea firma, Vasioiu a negat categoric, ba chiar a declarat ca si-a pierdut cartea de munca, fiindca daca ar fi gasit-o, ar fi putut dovedi ca nu a fost niciodata angajata acolo. Mai mult, ea a dat in judecata ziaristii care au facut aceste dezvaluiri, cerand despagubiri morale, pentru a i-ar fi fost “afectata” imaginea. Cand instanta a obtinut documentele de la firma respectiva, care atestau ca Daniela Vasioiu a incasat sume importante, lunar, pentru „consiliere”, Vasioiu a declarat in fata magistratilor ca nu a stiut ca firma respectiva este a lui Manea – desi acest lucru era de notorietate. Odata ce informatia publicata de ziaristi a fost confirmata de documente, “neprihanita” a renuntat la proces, preferand sa ramana cu imaginea “nereperata”, fara despagubiri morale.

Dupa ce ani la rand a facut legea in PD-ul local, ea a demisionat din partid in conditii pe care deocamdata preferam sa nu le mai amintim si dupa un popas pe la PNL, Vasioiu a ramas de caruta, politic vorbind, si nu numai. Dupa ce a dat rateu in calitate de intreprinzator privat, ea a fost angajata de mila la Prefectura, de catre prefectul Dumitru Popa, fost coleg de-al sau de la PD, care fusese rugat de Vasile Blaga, in conditii pe care iarasi, preferam sa nu le mai amintim. Dupa cativa ani in a stat in umbra, se pare ca Daniela Vasioiu se gandeste sa revina in politica, cel mai probabil, inchipuindu-si ca poate sa apara proaspata ca o floricica ( a doua din PDL Braila, dupa Nazare) si sa devina iar unul dintre cei mai feroce “adversari” ai PSD-ului.

Potrivit surselor amintite din PDL, Blaga a a cerut deja informatii legate de modul in care ar fi primita Vasioiu de membrii PDL, a intrebat ce imagine are aceasta in plan local si a discutat si de principiu cu ea, despre o posibila revenire in PDL. Astazi, dat fiind ca Blaga se va afla la Braila, alaturi de Klaus Iohannis, ar urma sa aiba loc si o intalnire fata in fata intre cei doi vechi tovarasi politici. In urma acestei intalniri, ar urma ca atat Blaga, cat si Vasioiu sa ia decizia finala, astfel incat din zilele urmatoare, aceasta sa poata iesi la lumina din punct de vedere politic, pentru a se implica in lupta electorala  legata de campania pentru prezidentiale.

Potrivit acelorasi surse, in timp ce Blaga cauta nume noi pentru a “improspata” (intelegeti ca e o figura de stil, cand vorbim despre Daniela Vasioiu)  conducerea PDL Braila, exista si o serie de actuali lideri care sunt in vizor, pentru a fi “eliminati” in aceste zile – iar unul dintre ei ar fi consilierul judetean Marian Fusea (foto 2), care se pare ca nu mai corespunde “exigentelor “ conducerii PDL.