Danielescu: In municipiu, nici macar unei scoli nu i-a ajuns bugetul pentru salarii

P1070782

Inspectorul scolar general al Brailei, Iulian Danielescu, nu stie care este suma totala care lipseste, la nivel de judet, pentru asigurarea salariilor profesorilor pana la finele anului. Intrebat, astazi, care este situatia, in contextul in care unele dintre scoli au epuizat deja bugetul de salarii pe intreg anul, Danielescu ne-a spus: “S-au facut demersuri si s-au aprobat de catre Finantele Publice, pentru asigurarea salariilor personalului din  unitatile de invatamant pentru trimestrul III. Acum trebuie aprobate bugetele pentru fiecare unitate in parte. Noi avem o viziune asupra intregului judet. Suma a fost defalcata pentru fiecare primarie. La nivel de judet nu stiu care este suma totala, dar avem situatia la Inspectorat”.

Danielescu a precizat insa ca cel putin in municipiul Braila, nici macar unei singure unitati de invatamant nu i-a ajuns bugetul pentru salariile personalului.

Chestionat ce se va intampla in trimestrul IV al acestui an cu salariile, daca deja nu mai sunt fonduri din luna august, Danielescu a spus ca Inspectoratul Scolar asteapta sa vina trimestrul IV, ca sa vada de unde va scoate bani pentru profesori: “Datorita trimestrializarii, la unele unitati le ajunge bugetul de salarii pana la sfarsitul anului. Vom vedea care este situatia in trimestrul urmator. Dar la cele mai multe, mai trebuie o suplimentare de buget”.

Amintim ca in judetul Braila exista 108 unitati de invatamant si circa 5000 de cadre didactice.