De 9 Mai, Prefectura Braila e ocupata cu cinstirea eroilor sovietici, nu cu Ziua Europei

11

*este comentariul deputatului PDL Alexandru Nazare

Deputatul PDL de Braila Alexandru Nazare se declara indignat, pe o retea de socializare, de faptul ca Prefectura Braila organizeaza pe data de 9 Mai manifestari dedicate Zilei Victoriei asupra fascismului si Zilei Proclamarii Independentei de stat a Romanei, cu depuneri de coroane de flori, spre pioasa amintire, la Monumentul eroilor sovietici, dar nu acorda nicio atentie Zilei Europei, marcata in aceeasi zi.

Mai exact, Nazare face referire la o adresa oficiala emisa de Prefectura Brailei, prin care este anuntat programul manifestarilor dedicate Zilei Victoriei asupra fascismului si Zilei Proclamarii Independentei de stat a Romanei, care se vor desfasura, ca de obicei, la Cimitirul Eroilor si vor cuprinde, tot ca de obicei, slujba religioasa, alocutiuni ale oficialitatilor, dar  si depuneri de coroane si jerbe, printre altele, la Monumentul Eroilor din fosta Uniune Sovietica.

Prefectura pare insa a omite faptul ca la 9 Mai se mai marcheaza ceva, ba chiar ceva important, daca luam in calcul optiunea europeana a tarii noastre:  Ziua Europei, ca o sarbatoare anuala a pacii si unitatii pe continent.

“Halucinant! Sarbatorim URSS sau UE? Sub Ponta3 suntem mai atenti la <<fosta Uniune Sovietica>>, decat la Europa. De 9 mai, la Braila, se pare ca ne preocupam mai mult cu cinstirea soldatului sovietic decat cu <<Ziua Europei>>, eveniment care nici macar nu e pomenit in adresele oficiale ale prefectului”, scrie Nazare, pe contul sau.