DE ASTAZI, SE PUN IN VANZARE BILETE LA FESTIVALUL “ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA” 2017

Incepand de astazi, cei interesati pot cumpara bilete pentru Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila”, gazduit de Teatrul “Maria Filotti”. Cea de a XI-a editie a Festivalului se va desfasura in perioada 17 – 24 septembrie, care are ca tema ”COMEDIA IN FEL SI CHIP(!)”, va cuprinde 18 reprezentatii, in decurs de 8 zile, cu trupe de prestigiu din Bucuresti si din tara. De asemenea, in programul evenimentului sunt incluse 3 recitaluri de folk, jazz si blues.

Organizatorii au dat publicitatii mai multe detalii cu privire la spectacolele prezentate in primele doua zile ale Festivalului, urmand ca in zilele ce vin sa prezinte informatii amanuntite si despre piesele din celelalte zile, pe www.tmf.ro si pe pagina de Facebook a teatrului (programul Festivalului este prezentat in foto).

Astfel, duminica, 17 septembrie, in prima zi de festival, spectatorii sunt asteptati la PREMIERA spectacolului ”TANGO”, ultima productie a Teatrului ”Maria Filotti” Braila.

La Sala ”Bujor Macrin”a teatrului sunt programate doua productii ale Godot Cafe Teatru Bucuresti, doua spectacole de referinta in peisajul teatral bucurestean, doi actori foarte cunoscuti: RAZVAN VASILESCU si SERBAN PAVLU.

Ziua I – Duminica , 17 septembrie
*Ora 17.00 – Sala Studio – Teatrul ”Maria Filotti” Braila, ”ERA OK SI LA 60!”, One-man show cu RAZVAN VASILESCU.
GODOT CAFE- TEATRU BUCURESTI, Durata – 1h

Indragitul actor povesteste cu umor si ironie despre cum i s-a schimbat perspectiva asupra vietii odata cu inaintarea in varsta. Atitudinea relaxata si sinceritatea cu care face ,,haz de necaz’’, transforma experienta vizionarii acestui spectacol intr-o lectie de viata, pusa in scena cu maiestrie.
O portie sanatoasa de comedie care te va face sa-ti spui, la final, ca sigur va fi ok si la 60. Pentru ca fiecare varsta are farmecul ei. Secretul e sa nu te opresti niciodata din ras.
,,Era OK si la 60’’ spune o poveste despre micile minuni, placeri, abandonuri si paradoxuri ale vietii unui om care isi descopera in fiecare zi bucuria de a trai.

*Ora 18,30 – Sala Mare – Teatrul ”Maria Filotti” Braila,  ”TANGO” de Slawomir Mrozek, PREMIERA TEATRUL ”MARIA FILOTTI” BRALA, Durata – 1h 50 min.
”Tango”, un text genial al marelui scriitor polonez, Slawomir Mrozek, o comedie absurda despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii esuate si vise spulberate, despre dureri neimpartasite si nevoia de libertate cu orice pret. Un text memorabil, un spectacol eveniment, in regia lui Vladimir Anton, unul dintre regizorii reprezentativi ai tinerei generatii, o scenografie inspirata, semnata de Rodica Der.
Distributia: CONRAD MERICOFFER, VALENTIN TERENTE, EMILIA MOCANU, RAMONA GINGA, LIVIU PINTILEASA, CORINA BORS, ADRIAN STEFAN
Regia: VLADIMIR ANTON. Scenografia: RODICA DER

* Ora 21,00 – Sala Studio – Teatrul ”Maria Filotti” Braila, ”CREDITUL” de Jordi Galcerán
Regia: MIHAI CONSTANTIN
Cu: RAZVAN VASILESCU si SERBAN PAVLU
”GODOT CAFE”- TEATRU, BUCURESTI, Durata – 1h 20 min`
”Ce se intampla atunci cand ai nevoie de un credit, dar nicio banca nu e dispusa sa ti-l ofere? Recurgi la ultima varianta: manipulare si amenintare. Niciun bancher – in situatia de fata, Razvan Vasilescu – n-o sa te poata refuza, atunci cand ii prezinti cruda realitate in fata. O sa-i seduci nevasta? Nimic din viata pe care o cunostea pana acum nu va mai fi la fel.

In cea de a doua zi a Festivalului ”Zile si Nopti de Teatru la Braila”, luni, 18 septembrie, sunt propuse spectatorilor doua texte de referinta, best drama seller-ul scriitorului american Leonard Gershe, ”Butterflies Are Free” din 1969, ecranizat cu mare succes la Hollywood in anii 70, in regia lui ERWIN SIMSENSOHN si capodopera dramaturgiei romanesti, ”O NOAPTE FURTUNOASA” de I.L. Caragiale, regizat de CRISTIAN BAN

Ziua II – Luni, 18 septembrie
*Ora 18,00 – Sala Mare – Teatrul ”Maria Filotti” Braila, ”FLUTURII SUNT LIBERI” de Leonard Gershe
Regia: ERWIN SIMSENSOHN
Traducere: ELIZA SIMSENSOHN
Scenografia: IULIANA GHERGHESCU
Light design: DANIEL KLINGER
Distributia: ALEX CALIN, IOANA ANASTASIA ANTON, CATRINEL DUMITRESCU, SERBAN GOMOI
TEATRUL EXCELSIOR BUCURESTI, Durata – 1h 55 min.
„O poveste despre ambitie, vise si dezamagiri. O poveste despre Don, cel care vrea sa traiasca cu adevarat. O poveste despre Jill, cea care il invata sa o faca. O poveste despre d-na Baker si despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul sau <<puiului>> care incearca sa zboare liber, de teama ca el sa nu-si franga aripile. O poveste despre doi tineri care se gasesc, apoi se pierd, pentru ca in final… O poveste cu zambete si cu lacrimi in ochi…” (Erwin Simsensohn)

*Ora 20,30 – Sala Studio – Teatrul ”Maria Filotti” Braila, ”O NOAPTE FURTUNOASA” de I.L. Caragiale
TEATRUL ”ANDREI MURESANU” SFANTU GHEORGHE, Durata – 1 h 35 min.
Regia: CRISTIAN BAN
Scenografia: SIMONA NEGRILA
Distributia: COSTI APOSTOL, DANIEL RIZEA, IION FISCUTEANU JR., SEBASTIAN MARINA, LIVIU POPA, FATMA MOHAMED, CLAUDIA ARDELEAN
Limita de varsta: peste 14 ani; PE TOATA DURATA SPECTACOLULUI SE FUMEAZA!
”Desi spectacolul respecta textul clasic scris de I. L. Caragiale, citit pentru prima data in fata publicului in anul 1878, montarea lui Cristi Ban este cea care il face diferit fata de alte spectacole similare. Regizorul pune in scena spectacolul astfel incat sa fie cat mai usor de inteles pentru publicul tanar, adresandu-se in mod direct acestuia. Spectacolul a fost ales special pentru a veni in intampinarea nevoilor acestei categorii de public. Opera lui Caragiale se regaseste in programa obligatorie pentru Bacalaureat, astfel incat Teatrul Andrei Muresanu asigura supratitrarea spectacolului in limba maghiara, pentru a-l face cat mai accesibil tuturor elevilor de liceu din mediile bilingve, romano-maghiare. <<O noapte furtunoasa>> este o comedie a moravurilor de mahala, ilustrand aspecte sociale şi psihologice specifice locuitorilor de la periferia Capitalei, cu scandaluri şi <<ambituri>> de familisti, cu nelipsitul triunghi conjugal, o lume pe care Caragiale a iubit-o cu patima si a ilustrat-o inegalabil prin operele sale. O lume pe care o regasim cu usurinta si in zilele noastre.”