De azi, Ovidiu Nechita este iar presedinte CJ – pana poimaine

P1080746

Liberalul Ovidiu Nechita a primit astazi, din nou, competente de presedinte al Consiliului Judetean Braila, pentru a putea semna contractele de colaborare cu primariile din judet, precum si alt gen de documente, legate de activitatea de deszapezire. In urma unei discutii purtate ieri, consilierii judeteni ai majoritatii au acceptat sa voteze astazi delegarea competentelor de presedinte CJ Braila, pana pe data de 3 decembrie, vicepresedintelui Nechita (foto), care este sustinut de o minoritate ce nu avea puterea sa-i ofere aceste competente. Alesii liberali au propus insa in sedinta de astazi sa nu i se limiteze perioada de delegare in baza unei anumite date din calendar, ci in functie de momentul in care se va alege cel de-al doilea vice CJ, in urma demisiei lui Florin Mija, pe motiv ca astfel, s-ar evita organizarea de sedinte de Consiliu la interval de numai cateva zile.

Primul care a sugerat asta a fost consilierul Marian Sarbu, care a invocat faptul ca ar putea aparea situatii de urgenta din cauza vremii si ar fi de dorit ca Nechita sa aiba drept de semnatura in orice moment, ca sa poata actiona operativ, pana cand se va alege al doilea vice si CJ va stabili care dintre cei doi va primi atributii de presedinte. Sarbu a fost sustinut de consilierul Gicu Mitache, care a declarat: ”Am aceeasi propunere, tinand cont ca afara este iarna, ca un cod galben sau de vreme rea poate aparea si maine, si poimaine si tinand cont de faptul ca tot maine sau poimaine se poate rezolva si situatia cu cel de-al doilea vicepresedinte. Adica sa tinem sedinte CJ zi de zi, zi de zi, chiar nu este recomandat, intr-un context in care inteleg perfect opinia majoritatii pe care o reprezentati, dar trebuie sa  tinem cont ca nu va afecteaza cu absolut nimic, deci daca maine se rezolva situatia cu cel de-al doilea vicepresedinte, domnul Nechita si-a incetat delegarile pe care le primeste astazi si asta este situatia”.

Dat fiind ca alesii PSD au experienta modului in care vicele Nechita conduce CJ cand are atributii de presedinte, refuzand sa organizeze sedinte, sau, daca le organizeaza, blocand, prin diverse subterfugii, introducerea unor puncte pe ordinea de zi, acestia au refuzat sa-i lase puterea pe mana mai mult de cateva zile. Astfel, in urma votului, s-a decis ca el sa primeasca atributii de presedinte doar pana pe 3 decembrie.