De cand se viseaza candidat, Petrea cauta cauze nobile, in slujba carora sa mimeze ca lupta, pentru impresie artistica

IMG_7560

De cand si-a pus dorinta sa candideze pentru Primaria municipiului Braila (dorinta ce nu i-a fost inca validata oficial de conducerea partidului si din cate se aude, nici nu prea sunt sanse sa fie validata), deputatul UNPR Dorin Silviu Petrea a intrat in campanie electorala, manifestata prin emiterea de comunicate de presa pe banda rulanta. Ca sa tina productivitatea ridicata, cand e vorba de comunicate/hectar, Petrea incearca sa faca un subiect de presa din orice si daca nu are vreo idee mai buna, abordeaza o tema populista pe care isi da cu parerea, sau se da mare ca o sa ia el masuri pentru schimbarea in bine a situatiei, chiar si atunci cand parlamentarul este evident din alt film.

Cel mai recent mesaj catre cetateni se refera la ingrijorarea UNPR-istului cu privire la faptul ca angajatii varstnici din institutiile publice, care refuza sa iasa la pensie, “blocheaza modernizarea” acestor institutii. Ca atare, Petrea anunta public ca a solicitat Inspectoratului Teritorial de Munca Braila sa verifice situatiile in care salariatii institutiilor publice au indeplinit cumulativ conditiile de varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare la pensia de stat: „Au trecut doua saptamani de cand am facut apel la conducerea institutiilor si am cerut o restartare care sa vizeze formarea de noi lideri care sa participe la dezvoltarea Brailei. Pentru ca in tot acest timp nimeni nu s-a autosesizat, am decis sa cer ITM Braila o lista cu persoanele care ar fi trebuit sa se pensioneze, dar care ocupa in continuare posturile care ii trimit pe tinerii iesiti de pe bancile scolii direct in somaj”.

Daca Petrea voia ca in doua saptamani sa se “restarteze” Braila si sa fie schimbati pensionabilii din institutiile publice cu noi lideri, absolventi magna cum laude ai unor universitati de prestigiu din tara si din lume,  numai fiindca asa a zis el, este evident ca omul are probleme…

Acum, nu ca n-ar fi adevarat ca in unele posturi cheie este nevoie de o schimbare, de o innoire, insa talentele pe care si le da Petrea, anuntand ritos ca a cerut lista cu salariatii institutiilor publice care ar putea iesi la  pensie, sunt penibile. Dorine, este ca si cum ai fi cerut lista cu zilele in care plouat prea mult, intr-o perioada mai lunga cu precipitatii abundente, in care exista riscul de inundatii. Si ce-o sa faci tu cu lista aceea, Gigi Duru? Ce-o sa le faci tu acelor pensionabili, luptatorule (cu sabia de plastic) pentru modernizarea institutiilor publice, in pauzele in care nu te ocupi de edificarea Sistemului Urban Braila- Galati?

Petrea ne mai informeaza in comunicatul de presa ca “gravitatea situatiei nu consta doar in faptul ca sunt blocate pozitii importante, ci si pentru ca din lipsa de viziune Braila are proiecte care stagneaza de ani de zile”: “Am luat in calcul si faptul ca multe dintre angajari s-au facut in baza relatiilor de rudenie dintre sefii institutiilor si persoanele din subordine. Nepotismul sau invers, actele de binefacere a celor in etate din familie, nu aduc performanta in administratia publica. Tinerii pregatiti reprezinta viitorul, dar daca nu le oferim posibilitatea sa se incadreze pe functii care sa ii formeze pentru responsabilitati mai mari, ne vom confrunta cu o criza de lideri la nivel local”.

Pai in acest caz, Dorine, poate ca ar trebui sa vizezi nu doar pensionarii, cand o sa te apuci de curatenie in institutiile publice, fiindca cele mai multe dintre cazurile de “nepotism si actele de binefacere” nu vizeaza persoanele de varsta a treia, ci mai degraba  nepotii si nepotelele, verii sau “verisoarele”, care sunt mai aproape de categoria “prospaturi”!

Si nu stim cum sa-ti zicem, dar principalii responsabili pentru starea Brailei sunt cei aflati in fruntea Primariei municipiului, in fruntea primariilor celorlalte localitati din judet si a Consiliului Judetean, iar acestia sunt toti alesi, asa ca indiferent de varsta lor, nu poti sa le faci tu semn cu degetul aratator “Afara!”, fiindca o sa-ti arate si ei alt deget, care indica, in general, intrarea…