De ce a fost aleasă Brăila pentru construcția fabricii de echipamente pentru stocarea energiei? Horia Grigorescu, directorul general TESLA: „Pentru ca Brăila este port maritim la Dunăre, aici este podul peste Dunăre și aici există o efervescență a investițiilor”

Brăila a fost aleasă de conducerea TESLA ca locație pentru o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei din mai multe motive, unul dintre acestea fiind legat de faptul că „este un oraș extrem de bine poziționat geografic”, care are deschidere la Dunăre și se află într-o zonă ca unește Muntenia cu Moldova și Dobrogea – este ceea ce a declarat astăzi Horia Grigorescu, directorul general al TESLA, în cadrul unei conferințe de presă.

La această întâlnire cu presa din Brăila și Galați au mai participat Lichardus Dusan, fondator, proprietar TESLA GLOBAL SE, Marijnene Johannes Antonie Marinus, fondator TESLA, Andrei Jerca, Managing Director al Element Industrial  ELI PARKS, precum și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac și primarul municipiului, Marian Dragomir.

Grigorescu a menționat și alte avantaje pe care le prezintă orașul nostru, menționând faptul că „se vede o efervescență a investițiilor la Brăila”, cu referire la proiectele care se realizează de către Municipalitate și de către Consiliul Județean, dar și la podul peste Dunăre, la Drumul Expres Brăila – Galați, la investițiile pentru modernizarea portului: „Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfășurăm noi, conexiunile rutiere sunt importante, dar dincolo de asta, și mai important este că Brăila este încă un port maritim la Dunăre, ceea ce pentru noi ajută foarte mult să putem aduce materia primă necesară pe cale maritimă de la Constanța către Brăila, cât și ulterior, când aducem produsul final, să putem să expediem mult mai ușor produsele pe care le realizăm la fabrică, pentru că producția noastră se adresează într-o proporție foarte mica pieței din România. Piața de desfacere a fabricii TESLA din Brăila este o piață globală”.

Acesta a mai precizat că și faptul s-a găsit teren în Zona Liberă a fost un element important în luarea deciziei cu privire la amplasarea fabricii TESLA în Brăila.

Amintim că unitatea de producție va realiza în principal sisteme de stocare a energiei pentru consumatorii industriali și pentru proiectele mari de energie solară și eoliană, dar va produce și module de baterii destinate segmentului rezidențial, precum și module pentru industria auto. Fabrica va fi construită în Perimetrul 2 al Zonei Libere, acolo unde Eli Park va realiza un parc industrial și după cum declara azi primarul Brăilei, Marian Dragomir, „este una dintre cele mai mari investiții private din orașul nostru de după Revoluție”.

Articole asemănătoare

Comment

  • Liliana Constantinescu

    07/09/2022

    Oameni destepti care invested in tara no o cand, nu sunt din Braila dar am auzit despre acest actual Primar Dragomir ca este un om care a modernizat Braila si caruia ii pasa de locuitori acesti oras. Respect si la tot inainte tuturor care pune umarul sa scoata Romania 🇷🇴 din saracia in care au bagato Guvernantii tarii!

    Replay

Lasă un răspuns