„De ce nu vă urmează exemplul Botea, în privința modului în care ați procedat când v-ați înscris în AUR?” Cîrligea: „Probabil că nu sunt un exemplu bun pentru el”

„Or fi plecat 69, nu știu câți au fost. Nu i-am inventariat” – este răspunsul dat de Florin Cîrligea (AUR) astăzi, când a fost întrebat câte persoane au plecat din PMP Brăila, pentru a intra în AUR.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care la o conferință de presă anterioară, Viorel Botea, fost președinte PMP, a declarat că au venit alături de el la AUR 70 de membri PMP; iar apoi președintele interimar al PMP Brăila, Coman Sarafolean, a spus că el nu știe să fi plecat 70 de persoane din organizație.

La insistențele noastre, ale ziariștilor, în ideea de a afla, totuși, câți membri PMP Brăila au trecut la AUR, Cîrligea a completat: „Sunt convins că au venit 70 de membri”.

Întrebat dacă acei 70 de membri care „este convins” că au venit la AUR și-au dat demisia din PMP sau sunt ca Viorel Botea, și în PMP, și în AUR, în același timp, Florin Cîrligea a spus: „Nu e problema mea. Și nu e nici problema dumnealor. Înscrierea într-un partid reprezintă automat demisia din celălalt partid, nu trebuie să-ți mai dai demisia”.

L-am mai întrebat pe Cîrligea de ce atunci când a luat decizia să intre în AUR, a făcut lucrurile în ordine: întâi a anunțat în plenul CJ că renunță la mandatul de consilier județean, apoi a depus la PNL demisia din partid și apoi s-a înscris în AUR.

„Mie mi s-a părut corect așa.”, a fost răspunsul.

„Dar de ce nu vă urmează domnul Botea exemplul?”

„Probabil că nu sunt un exemplu bun pentru el.”