De Moș Nicolae, CJ și Primăria Brăila au împărțit premii în valoare totală de 85.400 lei elevilor care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2020-2021

Primăria Municipiului Brăila și Consiliului Județean Brăila au premiat și în acest an pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, elevii care au obținut performanțe la Examenele Naționale de evaluare și Bacalaureat și olimpicii care s-au remarcat în anul școlar 2020 – 2021 la concursurile internaționale pe discipline organizate în colaborare cu Ministerul Educației.

Dat fiind că anul acesta, din cauza restricțiilor, Ministerul Educației nu a mai organizat olimpiade, numărul elevilor și profesorilor premiați este mai mic decât în anii trecuți.

Mai concret, au primit recompense financiare cei 15 de elevi care au obținut 15 de medalii și premii la 6 concursuri internaționale și naționale și 2 elevi care au obținut media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat.  Acestora li se adaugă 12 profesori care i-au pregătit, precum și 3 unități de învățământ din care provin laureații.

În acest an valoarea totală a premiilor este de 85.400 lei, fiecare dintre cele două instituții amintite alocând câte 42.700 lei.

Premiile pentru rezultatele înregistrate la concursurile internaționale și naționale au următoarele:

*Techiu Darius, clasat pe locul I la Campionatul Balcanic, va primi 9.600 lei, iar profesorul Fănel Ionescu va primi 8.800 lei pentru toți copiii pregătiți.

*Bunea Pavel Cătălin, Mocanu Andreea Bianca, Balaban Cosmina – Denisa s-au clasat pe locul I la Campionatele Naționale de Atletism, fiecare dintre aceștia primind câte 4.800 lei. Ilie Florinel, profesor coordonator pentru doi elevi de la LPS, primește 3.200 lei, iar Iorga Nicolae primește 2.400 lei.

*elevii Simion Rareș Andrei, Tihanov Denis, Voncilă Răzvan Ștefan și Marin Denis au participat la Campionatul Național de Atletism, proba Ștafetă, unde s-au clasat pe locul I și primesc câte 2.400 lei de fiecare. Roată Nicu primește 3.600 lei, iar Anton Anilena primește 1.200 lei.

*Ghiosu David Antonio, Sânpetru Lucian Iulian, Cârlan Raul Mario s-au clasat pe locul II la Campionatele Naționale de Atletism, valoarea premiilor individuale fiind de 3.200 lei. Lazăr Sica, profesor coordonator pentru mai mulți elevi, primește 4.000 lei, iar Gorceac Luiza primește 1.600 lei.

*Boroditenco Luis Gabriel, Pitulice Cosmin, Simion Robert Mihăiță și Burtea Narcisa primesc câte 1.600 lei, recompensă pentru clasarea pe locul III la Campionatele Naționale de Atletism.

În plus, a fost premiată Dragomir Elena Gabriela, elevă la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, cu suma de 3.000 lei, pentru nota 10 obținută la Examenul Național de Evaluare, aceasta fiind pregătită de Adriana Bogatu, profesor de limba și literatura română și Carmen Botea, profesor de matematică, fiecare dintre profesori primind câte 1.000 de lei.

*Pentru media 10 obținută la examenul de Bacalaureat, Beliciu Brian Cristian, elev al Liceului de Arte ”Hariclea Darclee”, a fost premiat  cu suma de 3.000 lei. El a fost pregătit de Enache Valentina – profesor de limba și literatura română, Grosu Cornelia – profesor de istorie și Voinea Daniel – profesor socio-umane, aceștia primind câte 1.000 lei fiecare.

Anul acesta, având în vedere restricțiile impuse de Guvern, nu s-a mai organizat Festivitatea de premiere la Teatrul „Maria Filotti”; diplomele au fost transmise către unitățile de învațământ, iar sumele au fost virate în cont prin transfer bancar.