De Ziua Internațională a Cititului împreună, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se vor citi benzi desenate

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila sărbătorește pe 7 Februarie Ziua Internațională a Cititului Împreună într-un mod inedit: prin citirea de benzi desenate.

„Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii, pentru a celebra puterea cuvintelor. Tema ediției din anul 2024 se va concentra pe ideea de a citi împreună benzi desenate, care îmbină atât de frumos textul cu arta ilustrată.

Biblioteca Județeană «Panait Istrati» Brăila propune în permanență evenimente care încurajează obiceiurile de lectură și subliniază importanța acestora. Credem că atunci când citim împreună cu copiii schimbăm de fapt lumea, iar insuflarea dragostei pentru cărți este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Cu acest prilej, miercuri, 7 februarie, Secția de Împrumut pentru Copii. Ludotecă va avea ca oaspeți copiii de la Grădinița „Dumbrava Minunată”, Școala Gimnazială „Fănuș Neagu”, Colegiul Național Pedagogic „D. P. Perpessicius”, Școala Primară „Sfânta Maria”, iar cititorii cu voce tare vor fi elevi ai Liceului de Arte „Hariclea Darclée”.

De asemenea, la Centrul Multicultural vor avea loc sesiuni de lectură pentru școlari: „Cum citim o bandă desenată? „, „Un motan portocaliu la bibliotecă”, „Citim, ascultăm, ne distrăm”, „Banda lui Garfield”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns