De Ziua Națională a României, Cavaleria Jandarmeriei defilează în premieră la Brăila

Detașamentul de Cavalerie din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București va defila pentru prima dată la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României, la Brăila.

Blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis de Garda de Onoare cu Drapelul de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, acordat de către președintele României în anul 2015, urmat de Detașamentul de onoare al unității.

Ulterior, va fi expusă tehnica de luptă, formată din autospecialele folosite în misiuni specifice. Personalul militar va fi echipat cu materiale specifice intervențiilor antiteroriste, cum ar fi vestă antiglonț, cască cu vizor balistică și scut balistic.

După încheierea ceremoniei militare, caii Jandarmeriei Române vor rămâne alături de public, în parcarea Palatului Agriculturii, pentru fotografii.

Detașamentul de Cavalerie mai poate fi admirat și la Parada Portului Popular, a Datinilor și Tradițiilor de Iarnă, care va avea loc tot pe 1 Decembrie, începând cu ora 16:30. Coloana de participanți va pleca din fața IMB, urmând traseul Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Piața Independenței.

Prima unitate de gardă a Armatei a fost înființată de Regele Carol I și era alcătuită din jandarmi călare. Unitatea de gardă avea ca misiune asigurarea pazei domnitorului și a familiei sale în toate deplasările prin țară, precum și îndeplinirea ceremoniilor de gardă.

După 108 ani, tradiția unității ecvestre a Jandarmeriei Române este continuată de Detașamentul de Cavalerie din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Actualmente, Detașamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române participă la misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice și este o prezență apreciată la defilările prilejuite de sărbătorirea Zilei Națională a României și a Zilei Jandarmeriei Române.

(sursă foto – Facebook, Jandarmeria Română)