Decanul Baroului Brăila, Cristian Chirilă: „Baroul Brăila este gata să uzeze de toate demersurile legale pentru a se opune impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat”

Baroul Brăila, alături de Uniunea Națională a Barourilor din România și de celelalte barouri din țară, dezavuează ferm orice modificare legislativă financiar – fiscală care ar stabili în sarcina avocaților și profesiilor liberale o sarcină fiscală dublă și chiar mai mare, prin impunerea unei contribuții CASS neplafonată, în sistem real” – este anunțul pe care l-a făcut Decanul Baroului Brăila, av. Cristian Chirilă.

Acesta precizează într-un comunicat dat publicității că „excluderea avocaților și a profesiilor liberale din categoria persoanelor care plătesc contribuție la CASS în funcție de plafonul aplicabil stabilit de lege, încalcă dispozițiile din Constituția României (art. 45 – Libertate economică, art. 47 – Nivel de trai și art 56 alin. 2 – Contribuții financiare, privind așezarea justă a sarcinilor) și creează o discriminare între tipuri de asigurați.

Impunerea unui CASS neplafonat, în sistem real, dublează sarcina fiscală a avocaților și practic sancționează performanța în profesie, fără a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației în sistemul de sănătate.

Baroul Brăila apără cu fermitate drepturile și interesele celor 130 de membrii ai săi și este gata să uzeze de toate demersurile și remediile legale disponibile pentru a se opune impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat, neexcluzând orice formă de protest prevăzută de lege. Guvernul și toți ceilalți factori decizionali au obligația de a respecta rolul avocatului în sistemul social și judiciar și în acest context avocații sunt deschiși la dialog social”.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, prezentă astăzi în județul Brăila, are în program întâlniri cu reprezentanții judecătorilor, procurorilor și mai apoi a avocaților din județul nostru.

Articole asemănătoare

Comment

  • wikis.ro

    22/08/2023

    Felicitari Baroului Braila pentru901actiunea sa de a se opune modificarilor legale nefavorabile avocatilor! Datorita mobilizarii comunitatii de avocati, suntem convinsi ca mesajul despre drepturile si interesele avocatilor va ajunge pana la cei care decid alocarea de fonduri si legea in vigoare. Respectul fata de profesia de avocat si constientizarea rolului sau in societate sunt foarte importante in vremurile noastre.

    Replay

Lasă un răspuns