Decanul Baroului Brăila, Cristian Chirilă, după discuția cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Ambele părți au susținut ideea unui parteneriat instituțional și a sprijinului reciproc, în beneficiul actului de justiție”

Decanul Baroului Brăila,  av. Cristian Chirilă, declară că în cadrul discuțiilor pe care el și colegii săi le-au avut astăzi cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu, ambele părți au susținut ideea unui parteneriat instituțional și a sprijinului reciproc, în beneficiul actului de justiție, în general.

Chirilă precizează într-un comunicat de presă că la întâlnirea de azi au participat reprezentanții conducerii Baroului Brăila și ai Serviciului de Asistență Juridică al Baroului, respectiv Decan Cristian Chirilă, Prodecan Dumitrescu Lidia – Nicole Dumitrescu și  consilierul Mihaela – Aurelia Stancu.

„Întâlnirea a avut loc la inițiativa doamnei ministru, care a avut în aceeași zi întâlniri și cu reprezentanții magistraților, judecătorilor, procurorilor și ai notarilor publici.

Problemele discutate au fost în legătură cu aplicarea prevederilor Protocolul tripartit din 17 iunie 2022, pentru activitatea de asistență judiciară și supraimpozitarea avocaților, prin aplicarea unui CASS neplafonat.

Doamna Prodecan avocat Lidia – Nicole Dumitrescu, coordonator al Proiectului ”Fii avocat în școla ta!” la Baroul Brăila, a subliniat conținutul activităților care au avut loc și faptul că Tribunalul Brăila, prin doamna președinte Geanina – Elena Voinea, a sprijinit proiectul, Brăila fiind al doilea oraș al țării, după București, unde s-au desfășurat procese simulate.

Doamna ministru a arătat că ne sprijină în soluționarea problemelor ridicate și că educația juridică în școli, prin intermediul unor astfel de proiecte, ar trebui să reprezinte o strategie prioritară”, se arată în documentul amintit.