Delia Râșnoveanu a câștigat concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Brăila. Pe surse: „Cel mai probabil dr. Neacșu va face contestație”

Delia Râșnoveanu a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Brăila.

La concursul organizat astăzi au participat doi candidați: dr. Delia Râșnoveanu și dr. Alina Neacșu.

Delia Râșnoveanu (PSD) a fost numită manager interimar al Spitalului Județean în  anul 2017, după care s-a organizat un concurs pentru ocuparea funcției amintite, pe care aceasta l-a câștigat, fiind singurul candidat.

Dr. Râșnoveanu are două specializări, epidemiologie și boli infecțioase, și-a luat doctoratul în medicină cu tema HIV/SIDA și are un masterat în managementul sistemelor de sănătate.

Primul său mandat la conducerea Spitalului Județean Brăila a fost unul controversat; ea a fost criticată vehement pe diverse subiecte și consilierii județeni liberali i-au cerut demisia în mai multe rânduri.

Alina Neacșu este medic oftalmolog. În anul 2015 a fost numită interimar director medical al Spitalului Județean Brăila, după care a câștigat concursul organizat pentru ocuparea funcției amintite. Mandatul său s-a încheiat în octombrie 2020, când managerul Delia Râșnoveanu a decis să numească interimar un alt director medical (dr Dragoș Voicu), pe motiv că că dr. Neacșu „nu a fost un om de echipă”.

Dr. Alina Neacșu a fost premiată de Academia Americană de Oftalmologie.

În mandatul său de director medical Alina Neacșu a dovedit în nenumărate rânduri că poate da răspunsuri clare, concrete, la întrebările legate de unitatea medicală amintită (spre deosebire de dr. Râșnoveanu), însă ceea ce i se reproșează (neoficial) este modul complet lipsit de respect în care înțelege aceasta să comunice cu angajații spitalului, fie ei medici, asistente sau îngrijitoare.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, este așteptat ca dr. Neacșu să conteste rezultatul concursului.