Demisii din USR Brăila, după alegerile „cu cântec” pentru desemnarea noii conduceri a Organizației Municipale a partidului. Președintele Stancu și prefectul Ciocan sunt acuzați de „atitudine despotică”

Tensiuni în USR Brăila, după alegerile desfășurate la finele săptămânii trecute pentru desemnarea noii conduceri a Organizației Municipale USR, în urma fuziunii cu PLUS.

Membri ai fostei organizații PLUS Brăila îl acuză pe președintele Organizației Județene USR Brăila, Cătălin Stancu, precum și pe președintele (reales)  al Organizației Municipale USR Brăila, Nicușor Ciocan (prefectul Brăilei), că au manevrat în așa fel lucrurile, încât reprezentanții fostului USR să obțină funcțiile de conducere din noul Birou Municipal, marginalizând membrii fostului PLUS.

Într-un comunicat transmis presei aseară și semnat de „membrii Biroului Județean PLUS Brăila și membrii Biroului Municipal PLUS Brăila” se arată: „În zilele de 12 și 13 iunie 2021 au avut loc alegerile pentru constituirea noului Birou al Filialei Municipale USR Brăila. Alegerile s-au desfășurat în contextul fuziunii dintre USR și PLUS și în urma acestor alegeri ar fi trebuit să rezulte un nou Birou de Filială Municipală mai puternic, cu mai mulți membri, cu mai multă reprezentativitate pentru membrii și simpatizanții USR și PLUS. Din păcate, deși membrii PLUS au crezut cu sinceritate în această fuziune și în faptul că în urma ei va rezulta un partid mai puternic, cu oameni mai mulți, mai buni și mai competenți, vechea filială USR Brăila, în frunte cu domnul Cătălin Stancu și domnul Nicușor Ciocan, a preferat să transforme acest proces electoral într-o întrecere de tip «care pe care» după principiul «ori ai lor, ori ai noștri». În acest scop au mobilizat un număr impresionant de persoane care au devenit membri USR în urmă cu doar o lună și care, cu siguranță, de mâine nu vor mai fi membri USR, au dus la perfecțiune metoda «autobuzul» și au făcut tot posibilul ca oamenii mobilizați de ei la vot să vină cu instrucțiuni precise și clare, de a vota doar membrii vechiului USR și în niciun caz vreun membru din fostul partid PLUS.

Premergător acestor alegeri, Cătălin Stancu s-a folosit de poziția deținută în cadrul Biroului Național al USR și de calitatea de membru în comisia de rezolvare a contestațiilor, pentru a bloca accesul unor membri din fostul PLUS la a-și exercita dreptul de vot. Printre cei contestați de dl Stancu s-a aflat inclusiv unicul primar al USR Brăila, Ionuț Postolache.

În aceste condiții, în urma alegerilor din acest week-end, a rezultat un birou de Filială Municipală în care se regăsesc exclusiv membri USR, nu există niciun membru al fostului partid PLUS și în echipa de delegați care va fi convocată în week-end-ul viitor pentru alegerea președintelui de Filială Județeană au fost «aleși» exclusiv membri USR, niciun membru ex-PLUS.

Dată fiind atitudinea despotică și excluzivă a vechii conduceri a USR Brăila, majoritatea membrilor Biroului Municipal și Biroului Județean al fostului partid PLUS Brăila își anunță pe această cale intenția de a demisiona, lăsând la latitudinea fiecărui membru și simpatizant PLUS alegerea de a mai rămâne sau nu pe direcția impusă de Cătălin Stancu și Nicușor Ciocan, cu sprijinul tacit al conducerii centrale a partidului”.