Excursie in Parcul natural Balta Mica a Brailei, cu ARIN

c1

Asociatia ARIN a organizat la finele saptamanii trecute o deplasare in Parcul natural Balta Mica a Brailei. Cu aceasta ocazie, participantilor li s-a prezentat evolutia ecosistemului de tip „zona umeda” si li s-a explicat in ce consta o poteca tematica.

<<Asociatia ARIN, in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei, desfasoara proiectul „Cultura si biodiversitate in ostrovul Fundul Mare” proiect care isi propune realizarea unei poteci tematice in partea de nord-vest a Parcului, in apropierea localitatii Chiscani. Poteca va contribui si la dezvoltarea economica a zonei, prin faptul ca accesibilizeaza zona pentru turism.

In cadrul proiectului s-au desfasurat, pana in prezent, activitati de educatie ecologica in cadrul cercurilor Antipa din scoli in Braila si in alte localitati din zona parcului, precum si concursul „Balta Mica a Brailei prin ochii copiilor”, a carui finala s-a desfasurat in cadrul manifestarilor legate de Ziua Internationala a Dunarii. In lunile iulie si august se va trece la realizarea efectiva a potecii, lucrare care nu s-a putut desfasura pana acum, din cauza nivelului ridicat al Dunarii>>, se arata intr-un comunicat dat publicitatii, semnat de directorul executiv ARIN, Codruta Nedelcu.