Depozit de gunoi în fața blocului și o fată de 13 ani dansând pe masa de tenis în fața prietenilor, într-un parc de joacă pentru copii– două dintre contravențiile sancționate de polițiștii locali brăileni în ultimele zile

Depozit de deșeuri în fața blocului – asta a făcut un brăilean în vârstă de 49 de ani care a adunat de-a lungul timpului în curtea improvizată în fața apartamentului său de la parterul unui bloc de pe Aleea Mugurilor deșeuri de tot felul. Acest lucru i-a indignat pe vecini,  aceștia fiind nemulțumiți nu doar de felul în care arata curtea blocului, ci și de faptul că le era pusă în pericol sănătatea.

Polițiștii locali au intervenit în acest caz, bărbatul fiind sancționat contravențional cu suma de 2.500 lei, iar angajații unei societăți de salubrizare, care au fost chemați la fața locului, au ridicat 16 mc de deșeuri din locația respectivă.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală, perioada 1 – 18 aprilie au fost amendate alte 16 persoane care au fost surprinse în timp ce consumau semințe și aruncând cojile pe jos, în parcuri sau în locurile de joacă pentru copii, dar și în alte spații publice. Amenzile au totalizat 14.000 lei.

În aceeași perioadă, în părculețele de joacă destinate copiilor au fost depistate fumând 21 de persoane, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 2.450 lei.

Tot într-un parc de joacă pentru copii, în cartierul Hipodrom, în data de 18 aprilie, în jurul orei 21.00, o minoră în vârstă de 13 ani a fost surprinsă în timp ce se urcase pe o masă de tenis și dansa în fața altor tineri, care o însoțeau. Minora a fost condusă la domiciliu, mama acesteia fiind sancționată contravențional cu suma de 100 lei, pentru nesupravegherea minorei.