Deputatul Popa declară că Viorel Botea (AUR) a ajuns președintele CA la Spitalul Județean Brăila fiindcă este „un breloc pe care PSD l-a folosit de câte ori a avut nevoie”

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Brăila, Viorel Botea, se agață de mandatul de consilier județean pe care l-a obținut cu PMP și uită să-și mai dea demisia din CJ, deși acum e în AUR – este comentariul președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Liderul liberal consideră că indiferent că e în PMP sau în AUR, Botea e controlat de PSD și că acest lucru i-a asigurat, printre altele, funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, nu faptul că s-ar pricepe la managementul spitalicesc.

Popa a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Botea „pleacă dintr-un partid în altul, uită să-și mai dea demisia, «că așa au vrut brăilenii»… Oameni care nu-și asumă nimic”.

Întrebat dacă aleșii liberali nu vor face o adresă către conducerea CJ prin care să semnaleze faptul că Viorel Botea nu mai are dreptul legal să dețină calitatea de consilier județean, șeful PNL Brăila a spus că nu acesta este marea problemă a liberalilor, ci PSD: „Dumnealui este în PSD, chiar dacă azi e la PMP, mâine e la AUR. În ultimii 6-7 ani, de când este consilier județean, tot timpul a fost la cheremul PSD-ului, a fost un breloc pe care PSD l-a folosit de câte ori are nevoie”.

Deputatul liberal a mai afirmat că în perioada următoare consilierii județeni liberalii „vor face ceea ce pot face din poziția în care se află astăzi” pentru a lămuri statutul lui Viorel Botea în Consiliul Județean, cu precizarea că majoritatea în CJ o deține PSD-ul.