Deputatul Alexandru Popa: La momentul acesta nimeni nu se ocupă de organizarea PNL Brăila. Ăsta este motivul pentru care m-am hotărât să candidez pentru funcția de președinte

„PSD trebuie să-și asume această guvernare locală, iar noi, liberalii, să nu facem parte din Consiliile de Administrație și AGA. Dați-mi voie să vă spun părerea mea personală, pentru că nu s-a discutat acest lucru clar în Biroul Politic Județean al PNL Brăila și nu s-a ajuns la un anumit vot. Acum, la ora actuală, chiar dacă facem parte din CA, tot minoritari suntem și indiferent ce decizie am lua acolo sau ce discuții am avea in CA, tot degeaba va fi; exact ca și la comisiile de specialitate – suntem minoritari. Suntem în opoziție și nu avem nicio deschidere din partea PSD pentru a construi ceva” – este „părerea personală” a consilierului județean Dănuț Lungu (PNL) în ceea ce privește prezența consilierilor municipali și județeni PNL în Consiliile de Administrație și AGA ale unor instituții, societăți comerciale și companii subordonate CLM și CJ Brăila.

În acest context, ziariștii au întrebat cine i-a împuternicit pe consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL) și pe consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) să acuze în plenul ședințelor CLM și respectiv CJ Brăila că este ilegal și imoral faptul că liberalii nu au fost incluși în CA și AGA.

Bucălău a răspuns că, într-adevăr, nu a fost o discuție în Biroul Politic Județean, ci doar o discuție în cadrul grupului de consilieri liberali, în care cei prezenți au spus că „ar trebui să fie respectată legea” și s-a luat decizie de a se exprima acest punct de vedere în CLM și CJ.

Întrebat dacă PNL a sesizat Prefectura cu privire la această „ilegalitate” – în contextul în care cei doi subprefecți sunt membri PNL -, Bucălău a precizat că deocamdată nu s-a transmis nicio sesizare pe această temă: „Domnul consilier Lungu și-a expus opinia personală. Eu consider, totuși, că ar trebui respectată legea. Atât timp cât nu există un punct de vedere stabilit în Biroul Politic Județean nu putem face o sesizare către Prefectură cu privire la legalitatea întrunirii acestor CA și AGA”.

Dănuț Lungu a continuat: „Domnul Bucălău este la primul mandat de consilier județean și de ce să n-o spunem cu toată sinceritatea, abia acum învață și își dorește să învețe, lucru care pe mine mă încântă. Am stat un pic de vorbă pe această temă cu cei care urmau să fie reprezentanți în CA și le-am explicat cam ce înseamnă să fii în CA și în momentul în care vrei să discuți la nivel de partid și vrei să ieși într-o conferință de presă cu o anumită problemă pe care ai sesizat-o acolo și care a trecut la vot, pentru că majoritatea așa și-a dorit, atunci vor veni colegii de la putere și vor spune «Domnule, dar nu aveți reprezentant acolo, în CA? De ce mai ieșiți acum?”

Același lucru să știți că se întâmplă acum în CJ: și-ar dori să nu mai avem puncte de vedere în ședințele online și să ne exprimăm punctele de vedere în comisii. Dar punctele de vedere exprimate în comisii rămân între acei oameni prezenți la ședințele respective, nu vor fi cunoscute de către cetățeni”.

Întrebat ce părere are el în legătură cu acest subiect, deputatul Alexandru Popa a spus: „Din punctul meu de vedere nu ar mai trebui să fie puncte de vedere personale, ar trebui să existe doar un punct de vedere al partidului. Și ăsta este motivul pentru care m-am hotărât să candidez (pentru funcția de președinte al PNL Brăila – n.r): la momentul acesta nimeni nu se ocupă de organizarea partidului. În momentul în care va fi o nouă conducere vă promitem că vom avea un singur glas.

Din punctul meu de vedere liberalii ar trebui să facă parte din CA și AGA, pentru că noi suntem reprezentanții unui sector din populația Brăilei, am fost votați și avem și noi dreptul de a lua parte la fiecare decizie care se ia”.

Amintim că prezența consilierilor municipali și județeni în diverse CA și AGA s-a făcut în urma unui vot, iar liberalii nu au întrunit numărul suficient de voturi pentru a prinde un loc în vreun Consiliu de Administrație sau vreo AGA.