Deputatul Alexandru Popa: Voi vota un guvern PNL-PSD doar dacă va fi un premier PNL. La nivel local nu voi face nicio alianță cu PSD

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că nu va vota în Parlament un guvern PNL-PSD, dacă acest guvern nu va fi condus de un premier liberal.

Prezent într-o emisiune la Reperul TV, Popa a spus că având în vedere situația dificilă în care se află România la acest moment, dacă partidul ia o astfel de decizie, va accepta un guvern PNL-PSD, dar nu și dacă acesta este condus de un PSD-ist: „Deciziile la centru le luăm un întreg Birou Politic Național, în care fiecare ne spunem punctul de vedere și apoi se ia o decizie. În momentul în care BPN a luat o decizie (legată de o alianță PNL-PSD și constituirea unui guvern PNL-PSD – n.r.) o voi respecta și eu, indiferent dacă sunt sau nu sunt de acord cu ea.

În ceea ce ține de mine și de organizația PNL Brăila, pe care o reprezint, nu voi face nicio alianță locală cu PSD, pentru că PSD în ultimii 30 de ani a condus administrația brăileană și vedeți destul de bine cum arată municipiul și județul. Nu pot face o alianță cu PSD.

Dacă la centru se va lua decizia să facem o alianță în aceste vremuri grele, cu criza energetică, criza economică, criza sanitară, mă voi supune și eu și voi vota un guvern PNL-PSD, dar voi vota un guvern PNL-PSD doar dacă va fi un premier PNL. Eu un guvern condus de un social-democrat nu-l voi vota”.