Deputatul, consilierul județean și primarii PSD care au anunțat că trec la PNL Brăila sunt reținuți în declarații cu privire la motivele pentru care au ales să facă această schimbare politică. Președintele PNL Brăila: „Din bun simț nu vor să atace PSD”

Au părăsit tabăra PSD (la modul oficial sau doar la modul declarativ, urmând să semneze adeziunea la PNL Brăila înainte de alegerile locale din 2024), dar nu vor să-și spele rufele politice în public. Este cazul deputatului George Adrian Paladi, a primarului comunei Chiscani, Costică Cojea, a primăriței comunei Viziru, Ana-Cornelia Măcrineanu și a consilierului județean Daniela Bordea, care au anunțat astăzi că se alătură PNL Brăila (cu precizarea că cei doi primari vor semna adeziunea la noul partid înainte de alegerile locale, fiindcă altfel și-ar pierde mandatul). În ciuda încercărilor ziariștilor de a afla motivele care i-au determinat să ia această decizie radicală, aceștia au preferat să fie reținuți în comentarii cu privire la lucrurile care i-au nemulțumit în PSD.

Cojea a declarat: „Sunt de aproape 6 ani în PSD. Inițial primul meu partid a fost PNL. Poate mă considerați traseist. Am vrut să candidez la PSD, dar mi s-a pus talpă și am ajuns viceprimar de la PPDD. Am pornit pe o cale și vreau s-o urmez. Asta e decizia mea”.

Întrebat ce l-a nemulțumit, totuși, în PSD în ultima perioadă și l-a făcut să ia decizia de anunța public că se va alătura liberalilor, Cojea a răspuns: „Nu vreau să comentez. Eu sunt un om foarte corect și nu vreau să vorbesc. Este decizia mea personală”.

La aceeași întrebare, primărița Măcrineanu a răspuns că de un an de zile simte că nu a făcut nimic pentru comunitate, pentru că nu a fost susținută de PSD, iar „promisiunile făcute nu s-au îndeplinit”:

Daniela Bordea a spus că „s-au întâmplat lucruri la care nu m-am așteptat. Cât timp am fost în PSD nu am făcut o țintă din a ajunge într-o funcție, fiindcă am considerat că suntem colegi, până la un moment în care mi-am dat seama că nu există colegialitate”.

Întrebat de ce a ales să plece din PSD, deputatul George Paladi a spus: „Apropierea față de primari, apropierea față de cetățeni, ăsta a fost scopul pentru care am ajuns în Parlament”. El a mai afirmat că nu i s-a promis nici vreo candidatură la alegerile parlamentare, nici vreo funcție în PNL. De asemenea, Paladi a recunoscut că a purtat discuții și cu cei de la AUR, dar a decis să se alăture PNL.

În ceea ce-l privește, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a explicat că a avut cu toți cei de mai sus o discuție cu privire la dezvoltarea localităților județului și consideră că noii săi colegi, „din bun simț și din modul lor de a face politică, nu vor să atace PSD”.