Deputatul Dragomir: Astept ca fermierii braileni sa-i ia la intrebari pe parlamentarii PNL locali

DRAG

Deputatul PSD de Braila Marian Dragomir, membru in Comisia de Agricultura, se declara multumit ca proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare prin care se aloca 1,015 miliarde de euro pentru urmatorii 5 ani, in vederea imbunatatirea infrastructurii primare a sistemului național de irigatii, a fost adoptat astazi de Camera Deputatilor. Intr-un comunicatde presa dat publicitatii, Dragomir apreciaza ca suprinzatoare atitudinea deputatilor liberali, care in ultimele doua saptamani au incearcat sa blocheze votarea proiectului amintit, desi multi dintre fermieri sunt membri sau sustinatori ai partidului lor, atat la nivel national, cat si in judetul Braila: “Intr-o saptamana dominata de ploi, deputatii PSD s-au asigurat ca in anii urmatori productia agricola nu va depinde de apa data de Dumnezeu, ci, in sfarsit, putem sa asiguram si noi prin irigatii apa necesara agriculturii. Acum doua saptamani, liberalii s-au abtinut in plen si legea nu a putut fi adoptata, saptamana trecuta au fugit de la comisie, sperand sa nu avem cvorum si azi au incercat amanarea proiectului.  Vazand ca nu reusesc, la presiunea agricultorilor prezenti la Camera Deputatilor si al presei, in al doisprezecelea ceas, liberalii au fost obligati sa voteze legea, incercand inainte de sedinta politizarea celei mai importante legi in agricultura.

In conditiile in care atat in judetul Braila, cat si la nivel national majoritatea fermierilor sunt membri PNL sau apropiati ai acestui partid, pozitia liberalilor era lipsita de logica, punand pe primul loc interesul blocarii initiativelor PSD . Astept ca fermierii braileni membri ai PNL sa-i ia la intrebari si apoi cand se vor convinge asupra adevarului, sa-si indrepte atentia catre cei care fac in realitate agenda agricola.

Irigatiile si desecarile reprezinta noua abordare, pentru a nu mai depinde doar de natura. Doar prin investitii ale statului in infrastructura principala putem scadea dependenta de ploi in favoarea irigatiilor facute la momentul oportun. Prin aceasta lege, se va introduce abonamentul pentru irigatii, ce va conduce la scaderea costurilor, se vor infiinta 950 de noi locuri de munca la ANIF, se aloca peste 1 miliard pentru investitii ale statului in infrastructura principala, se stabileste clar ca infrastructura principala ramane la ANIF, se legifereaza conditiile prin care statul va recupera infrastructura secundara predata gratuit de la organizatiile care si-au asumat nu au facut investitii”.