Deputatul George Paladi nu exclude varianta ca actuala conducere a PSD Brăila să încerce să-l împiedice să-și depună candidatura pentru funcția de președinte: „O să încerc să-mi depun candidatura cât pot de repede”

Deputatul George Adrian Paladi consideră că este posibil ca actuala coducere a PSD Brăila să încerce să-l împiedice să-și depună candidatura pentru funcția de președinte, la alegerile interne ce vor avea loc în perioada imediat următoare.

El ne-a declarat astăzi că nu știe sigur dacă alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Organizației Județene PSD Brăila vor avea loc pe 27 ianuarie, așa cum s-a anunțat anterior, pentru că nu a fost invitat la ședința BPJ în care s-au stabilit ultimele detalii pe aceasyă temă: „Tot ce vă spun este o presupunere, având în vedere că ieri a fost ședință a Biroului Politic Județean (BPJ). Eu nu am  fost invitat – deși funcția de deputat, conform statutului, îmi asigura funcția de vicepreședinte în BPJ -, lucru care nu s-a întâmplat niciodată, din 21 decembrie 2020, când am depus jurământul. Un an de zile, până în luna a patra 2022, am fost doar invitat în BPJ, fără drept de vot”.

După ce a văzut că nu a fost invitat la ședința BPJ, deputatul nu exclude varianta ca actuala conducere PSD Brăila să nu-l invite nici la Conferința Județeană de alegeri, deși potrivit statutului, ca deputat, ar trebui să fie invitat. Ca atare, el intenționează să meargă să-și depună candidatura la partid înainte de ziua alegerilor (potrivit statutului PSD, candidaturile se pot depune și în ziua alegerilor): „O să încerc s-o depun cât pot de repede”.

Deputatul ne-a mai spus că a fost încălcat statutul nu doar prin faptul că nu a fost invitat la ședința BPJ, ci și prin aceea că nu s-au afișat încă listele cu delegații la Conferința Județeană de alegeri PSD Brăila: „În momentul de față conform statutului trebuia să fie afișate listele cu delegații de la Conferința Județeană, ceea ce nu s-a întâmplat. O să mai verific mâine dimineață”.

Paladi a recunoscut că în ultimele luni a avut loc o marginalizare a sa în PSD Brăila și asta s-a realizat, printre altele, și prin faptul că a fost eliminat din mai multe grupuri de whatsapp pe care comunică membrii PSD între ei sau cu primarii: „Da, am fost scos din grupurile de whatsapp, nu doar din grupul pe care-l are PSD, ca și partid, ci și de pe grupul cu primarii și alte grupuri. Am fost scos din toate grupurile care însemnau informații de la PSD, dar eu mi-am continuat activitatea ca deputat, indiferent ce au gândit unii colegi”.

Întrebat dacă este adevărată informația că zilele trecute s-a întâlnit la Chiscani cu mai mulți primari PSD, cu care a discutat despre candidatura sa, deputatul a spus: „Eu am purtat discuții cu foarte mulți colegi. Inclusiv primari. Și primarii sunt colegii mei”.

Potrivit lui Paladi, sunt destul de mulți colegi de-ai săi din PSD și chiar primari care îi susțin candidatura: „Prima condiție ca să iei un examen este să te prezinți. Mai departe examenul îl iei dacă ai cunoștințele necesare sau dacă ai muncit. Dacă intri într-o competiție, intri să o câștigi. Din punctul meu de vedere cei care au încercat să mă marginalizeze nu sunt mulți, dar vă dați seama că nu vă pot da un număr concret”.

Deputatul a mai afirmat că nu candidează pentru a le dovedi ceva celor care au încercat să-l marginalizeze, ci pur și simplu pentru că atât el, cât și unii dintre colegii săi, consideră că poate conduce PSD Brăila: „Eu nu vreau să dau nicio lecție nimănui, eu vreau colegii să decidă dacă da sau nu”.