DEPUTATUL IONITA A INTERPELAT-O PE MINISTRUL SHHAIDEH PE TEMA ELIMINARII TAXEI PE APA DE PLOAIE

Deputatul PNL de Braila Antoneta Ionita i-a adresat in scris o intrebare ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, in legatura cu posibilitatea legala a scoaterii taxei pe apa pluviala din facturile de consum ale apei menajere. Ionita a facut acest demers dupa ce primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a declarat ca nu tine de competenta lui sau a Consiliului Local Municipal o asemenea decizie, ci trebuie schimbata legea, ca sa se poata elimina taxa pe apa de ploaie.

In contextul in care liberala a discutat cu alti parlamentari, care i-au spus ca in judetele lor nu se percepe o astfel de taxa, Antoneta Ionita i-a solicitat un raspuns oficial ministrului Shhaideh, pentru a se lamuri daca eliminarea taxei pe apa de ploaie se poate face de la nivel local sau nu: “Stimata doamna ministru, doresc sa va sesizez urmatorul aspect cu care ne confruntam in judetul Braila:

In lunile iulie si august, facturile Companiei de Utilitati Publice CUP Dunarea trimise brailenilor au fost extrem de mari, in conditiile in care consumul apei menajere este nesemnificativ, dar a fost contorizat si consumul apei pluviale, care a depasit 20 m cubi in multe gospodarii (desi au fost doua luni secetoase, in care abia daca am vazut cateva picaturi de ploaie, lucru care poate fi confirmat de Agentia Nationala de Meteorologie).

Aceasta situatie a dus la nemultumiri in randurile brailenilor, lucru care a fost sesizat de catre consilierii locali ai PNL in sedinta de CLM Braila, in care au cerut ca aceasta taxare a apei de ploaie sa fie eliminata. In aceasta sedinta, chiar primarul municipiului Braila, domnul Dragomir Marian, a lasat sa se inteleaga ca si dumnealui are dubii in legatura cu corectitudinea cantitatii apei de ploaie care este facturata cetatenilor braileni si ca personal, dumnealui nu este sustinatorul taxei pe apa de ploaie.

Avand in vedere cele precizate mai sus, va intreb daca veti lua masuri, in conformitate cu prevederile legale, pentru scutirea din factura a apei pluviale. Considerati oportun emiterea unui act legislativ de modificare si completare a art.42 din Legea nr.51/2006 – Legea serviciilor comunitare de utilitati publice, astfel incat acest tarif sa nu mai fie impus?”.

Deputatul Ionita ar trebui sa primeasca un raspuns la aceasta intrebare in zilele urmatoare.