DEPUTATUL IONITA: IN JUDETUL BRAILA, DIN 42 DE AMBULANTE, DOAR 30 SUNT FUNCTIONALE, INSA SI ACESTEA SUNT FOARTE VECHI

Deputatul Antoneta Ionita (PNL) se arata ingrijorata de starea precara a parcului de ambulante din judetul Braila, avand in vedere ca multe dintre masinile amintite sunt defecte, iar toate celelalte sunt vechi.

Dr. Ionita i-a solicitat ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, sa-i precizeze care este viziunea ministerului in legatura cu aceasta problema: ”In judetul Braila, din 42 de ambulante existente, doar 30 sunt functionale, insa si  acestea au o vechime mult prea mare, iar aparatura este uzata din punct de vedere fizic si moral, aspecte care pun in pericol viata pacientilor.

In campania electorala din 2016, PSD a promis o ambulanta la fiecare comuna. Dupa un an si jumatate, constatam ca PSD este departe de a-si fi indeplinit aceasta promisiune, asumata prin programul de guvernare. Situatia de la Braila nu este singulara; practic, peste tot in tara ne confruntam cu aceeasi situatie. Ambulante vechi, cu sute de mii de kilometri la bord, reparate si carpite, cu aparatura nefunctionala la intreaga capacitate”.

Ministrul Sorina Pintea are termen de 30 de zile sa raspunda interpelarii parlamentarului liberal.