DEPUTATUL IONITA: NU DOAR IN SANATATE, CI SITUATIA GENERALA ESTE UNA INGRIJORATOARE, ORICATE ASIGURARI AM PRIMI DE LA GUVERNANTI

Deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) se asteapta ca problemele sistemului sanitar sa constituie subiect de discutii si in noua sesiune parlamentara, care incepe astazi. Si asta pentru ca in opinia dr. Ionita, marile probleme ale sistemului sanitar au ramas in continuare nerezolvate, in ciuda promisiunilor guvernantilor: “Voi continua sa solicit gasirea unei solutii la criza medicamentelor generice, a medicamentelor ieftine, majoritatea de productie autohtona, care risca sa dispara de pe rafturile farmaciilor din cauza taxei claw-back. Voi relua discutiile cu producatorii de medicamente, dar si cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, pentru ca este nepermis ca pacientii care au nevoie de aceste medicamente, in marea lor majoritate bolnavi cronici sau persoane in varsta, sa nu aiba acces la tratament. Situatia medicilor aflati la inceput de cariera, care nu beneficiaza de niciun ajutor din partea statului – astfel ca prefera sa plece in strainatate -, dar si situatia medicinei de familie, in ansamblul ei, sunt alte puncte nevralgice si trebuie pusa presiune pe actuala conducere a Ministerului Sanatatii, pentru ca lucrurile sa se apropie macar de o normalitate”.

Deputatul brailean mai are in atentie si situatia ambulantelor pe care judetul Braila ar trebui sa le primeasca, criza vaccinurilor, care se perpetueaza, dar si aparitia noului cod pe Legile sanatatii, care a fost promis pentru noua sesiune parlamentara: ”Nu doar in sanatate, ci situatia generala este una ingrijoratoare, oricate asigurari am primi de la guvernanti. Vedem cu totii cum inflatia creste, cum cifrele economice sunt tot mai contradictorii si ascund, de fapt, o prabusire a economiei. Cred ca societatea romaneasca are nevoie de niste dezbateri pe fond, de niste clarificari, pe care actuala guvernare, din pacate, nu are capacitatea si dorinta sa le genereze, dar pe care noi, parlamentarii, avem datoria sa le fortam”.

Precizam ca Antoneta Ionita este unul dintre cei mai activi parlamentari braileni, cu 76 de initiative legislative, 26 de intrebari si interpelari si 48 de luari de cuvant de la tribuna Parlamentului, cele mai multe dintre acestea fiind axate pe problemele cu care se confrunta pacientii, dar si personalul medical.