DEPUTATUL IONITA: STIU CE INSEAMNA RESPONSABILITATEA PROMISIUNII FACUTE. VA ASIGUR CA NU MA DUC LA BUCURESTI IN PLIMBARE

32 de propuneri legislative, 15 intrebari si interpelari adresate ministrilor, 9 declaratii politice, 14 luari de cuvant in plen, zeci de ore de audiente acordate la cabinetul parlamentar din Braila si participarea la evenimente si intalniri publice semnificative – este ceea ce figureaza in raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentara prezentat de deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL).

Ca medic de familie si fost sef al Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Braila, dr. Ionita si-a concentrat activitatea in special pe problemele sistemului sanitar, care afecteaza direct pacientii: criza citostaticelor, subfinantarea asistentei medicale primare, desele disfunctionalitati in sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, disparitia medicamentelor generice de pe rafturile farmaciilor, rezolvarea situatiei Serviciului Judetean de Ambulanta Braila si masurile adoptate pentru achizitionarea de ambulante noi, stadiul construirii Spitalului Regional de Urgenta Braila – Galati, problema rezidentilor in specialitatea de expertiza medicala a capacitatii de munca, in judetul Braila.

Deputatul liberal considera ca unele dintre cele mai importante interventii ale sale au fost cele referitoare la plafonul la medicamentele compensate. Astfel, acesta precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii, ca dupa prima sa interventie pe aceasta tema, a fost majorat de la 700, la 900 de lei plafonul de venit al unei persoane pentru care statul suporta 90% din compensarea unei   retete.

A urmat o alta interventie, in luna iulie, in care Antoneta Ionita semnala o alta problema legata de compensarea pretului medicamentelor, dupa majorarea pensiilor, iar la scurt timp, Guvernul a luat in discutie majorarea la 990 de lei a plafonului pana la care pensionarii beneficiaza de compensarea cu 90% a pretului medicamentelor.

“Tot in urma unei interpelari catre ministrul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ca isi propune sa dezvolte programele nationale de sanatate pentru afectiuni mintale si neurologice degenerative.

Una dintre marile batalii ramane sistemul medicinei de familie, atat de important, dar tratat cu atat de putina responsabilitate de guvernanti. Cu regret remarc faptul ca Ministerul Sanatatii nu pare a fi sensibil la soarta medicilor din sistemul de medicina de familie. Repetatele interventii pe care le-am avut in legatura cu subiectul subfinantarii acestui segment au fost tratate cu superficialitate de o guvernare care a incalcat grav proiectul propus in campania electorala. In continuare, finantarea echitabila a medicinei primare va fi una dintre prioritatile mandatului meu. Cred cu tarie ca doar prin educatie si un sistem de sanatate functional aceasta societate isi va recastiga respectul de sine”, mai spune Antoneta Ionita.

Parlamentarul liberal ii invita pe braileni sa-i urmareasca activitatea parlamentara pe pagina de Internet a Camerei Deputatilor (http: www.cdep.ro), iar pe cei care doresc sa discute direct cu ea, ii asteapta la cabinetul parlamentar din Braila, B-dul Independentei nr. 8, Bloc B1, sc. 4, et. 1, jud. Braila, cu mentiunea ca acestia ii pot trimite si mesaje pe adresa de e-mail: antoneta.ionita@cdep.ro.

Deputatul liberal a mai precizat in comunicatul amintit:”Stiu ca multi dintre braileni si-au pierdut increderea intr-o clasa politica dominata prea mult de interese personale. Inainte de a fi deputat, eu sunt mama, sunt medic, sunt sotie si stiu ce inseamna responsabilitatea cuvantului rostit si a promisiunii facute. Va asigur ca nu ma duc la Bucuresti in plimbare. Intreaga mea activitate din Parlamentul Romaniei inseamna grija pentru semenii mei si pentru problemelor lor. Inseamna responsabilitate fata de brailenii care mi-au acordat increderea si speranta lor. Vreau sa ma uit cu seninatate in ochii fiecaruia, in ochii copiilor mei si in ochii propriei mele constiinte si sa simt ca mi-am facut datoria”.