DEPUTATUL IONITA: VINERI DEMAREAZA IN JUDETUL BRAILA CAMPANIA ”RESPONSABILITATE PENTRU SANATATE”

Deputatul PNL Antoneta Ionita anunta ca vineri, 16 noiembrie, va demara o campanie de preventie si informare a locuitorilor din judetul Braila, intitulata ”Responsabilitate pentru sanatate”.

Dr. Ionita, care a condus Unitatea de  Primiri Urgente Braila timp de 14 ani,  declara ca scopul acestei campanii este acela de  constientizare a brailenilor  ca pana a ajunge la medic, fiecare om trebuie sa se preocupe in sensul de a-si gasi un mod sanatos de trai, care sa ii ridice calitatea vietii si care sa ii prelungeasca existenta: ”In aceasta lume plina de provocari si instabilitate, factorii de risc sunt tot mai numerosi. Indiferent ca vorbim despre modul de alimentatie, despre stres, despre consumul exagerat de alcool, de tutun sau de medicamente, exista foarte multe amenintari, iar pacientii trebuie sa constientizeze ca depinde si de ei sa tina sub control anumite aspecte ale vietii lor. Am militat mereu pentru programe nationale de preventie, dar cum multe dintre ele intarzie sa fie puse in practica, am decis sa demarez aceasta campanie prin care sa ducem informatiile la cei care au nevoie de ele si care sa creasca gradul de constientizare. Preventia in sanatate nu este o joaca si din pacate, la nivel de politica de stat, nu este abordata cu responsabilitate. De aceea, cred ca este responsabilitatea noastra comuna, a medicilor si  a pacientilor, sa ne ocupam de sanatate”.

Campania ”Responsabilitate pentru sanatate”, care se va desfasura cu sprijinul Organizatiei Femeilor Liberale Braila, va demara vineri, la ora 16:00, in comuna Unirea, iar intalnirea cu cetatenii se va desfasura la Caminul cultural din localitate. Vor fi abordate subiecte legate de boli precum diabetul, bolile cardio-vasculare, cancerul, precum si importanta preventiei in sanatate.