Deputatul Marioara Nistor a votat pentru acordarea de pensii speciale parlamentarilor

10954466_1582583428693703_3368729095735754756_o

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor a votat astazi in favoarea acordarii de pensii speciale pentru parlamentari. Proiectul respectiv, supus votului in sedinta comuna de plen a Camerei Deputatilor si Senatului, a trecut cu 303 voturi „pentru”, 124 „impotriva” si 2 abtineri. Desi Guvernul a dat aviz negativ, parlamentarii PSD, UNPR si PC au votat in favoarea proiectului prin care isi acordau siguri pensii speciale.

In ceea ce o priveste, deputatul Marioara Nistor ne-a explicat motivele pentru care a considerat necesar sa se exprima in favoarea acestui proiect de lege: “Am votat proiectul de lege care cuprinde si indemnizatii la limita de varsta pentru parlamentari. Dincolo de speculatiile care s-au facut si se fac – fiindca s-a ajuns la o adevarata controversa pe acest subiect -, eu am votat pentru ca am considerat ca este motivat votul meu si al nostru, al UNPR. In perioada activitatii, parlamentarilor nu li se acorda la indemnizatie niciun spor de vechime, ceea ce face ca nivelul de contributie sa fie distorsionat fata de ceilalti cetateni care contribuie. De asemenea, parlamentarii nu au voie sa aiba nicio activitate independenta, de comert sau de alt tip, deci nu pot sa-si completeze indemnizatia de parlamentar cu altceva, restrictiile sunt foarte mari, dupa cum stiti si dvs”.

Cat priveste faptul ca indemnizatia parlamentarilor, pe care unii ar vrea s-o “completeze” cu alte venituri, este totusi de circa 5.000 lei lunar, Nistor a comentat: “Da, este aproape 5.000 de lei, dar nu este una la fel de mare ca indemnizatia altor bugetari, angajati din sistemul public, care au poate si raspundere mai mica”.

Cel de-al doilea deputat UNPR de Braila, Dorin Silviu Petrea, nu a putut fi contactat telefonic in cursul acestei zile, pentru a ne spune cum a votat in privinta pensiilor  speciale pentru parlamentari.

Precizam ca potrivit legii amintite, o persoana care a avut un sigur mandat de parlamentar ar urma sa primeasca o pensie speciala de aproximativ 1.550 de lei/luna, o persoana cu doua mandate ar primi 3.100 de lei/luna, iar cea cu minimum trei mandate ar incasa circa 4.600 de lei/luna.