Deputatul Nazare cere demiterea prefectului, pentru “incompetenta”

 

Santier-autostrada-Orastie-Sibiu1-e1347875508269

 

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, a cerut astazi, printr-un comunicat de presa, demiterea prefectului judetului Braila, Gheorghi Obreja, pentru “incompetenta”. El face aceasta solicitare in contextul in care este nemultumit si de faptul ca Primaria si Consiliul Judetean nu au cumparat din fonduri europene utilaje pentru deszapezire.

”Atat municipiul Braila, cat si intreg judetul au fost paralizate in aceasta perioada de incompetenta administratiei locale de a reactiona in situatii de urgenta. Prefectul de Braila, cel responsabil de coordonarea activitaţii de interventie, trebuie sa fie demis, pentru ca mii de oameni au ramas izolati. Primaria si Consiliul Judetean trebuie sa dea socoteala cum au fost realizate contractele pentru deszapezire si cat s-a facturat in aceasta perioada, avand in vedere ca utilajele ori au fost inexistente, ori au fost scoase la defilare, in timp ce cartiere si sate intregi au ramas ingropate in zapada.

Autoritatile locale aveau posibilitatea sa se doteze cu utilaje de deszapezire si interventie in caz de urgenta proprii, prin fondurile europene prin axa 3.3 din Programul Operational Regional, iar primariile din mediul rural prin masura 322 a Programului National pentru Dezvoltare Rurala. Am solicitat Primariei si Consiliului Judetean sa faca publice si toate achizitiile publice facute prin incredintare directa in aceasta perioada, sub justificarea instituirii starii de alerta. Degeaba avem stare de alerta, daca mii de oameni raman izolati, iar singura preocupare a autoritatilor locale este sa directioneze bani catre firmele apropiate”, declara liderul PDL Braila.