DEPUTATUL NICU NIȚĂ (PSD): SUSȚINEREA PROIECTELOR DIN DOMENIUL AGRICOL VA FI O PRIORITATE PENTRU MINE ȘI ÎN URMĂTORUL MANDAT

Deputatul brăilean Nicu Niță, care candidează pentru un nou mandat la alegerile din 6 decembrie, declară că susținerea proiectelor ce vizează agricultura vor constitui o prioritate pentru el și în mandatul următor, având în vedere că acest domeniu are o pondere importantă în economia județului nostru.

Niță afirmă într-un comunicat de presă că în condițiile în care el însuși este fermier, cunoaște foarte bine situația din agricultură și de asemenea, problemele cu care se confruntă producătorii agricoli: „Pentru mine, Brăila este orașul în care am crescut și m-am dezvoltat atât pe plan profesional, cât și familial.

În urmă cu 4 ani am decis să candidez pentru un mandat în Parlamentul României. Pe parcursul acestor ani m-ați susținut și mi-ați dat puterea să merg mai departe. Acum îmi doresc să finalizez proiectele începute și să inițiez altele noi.

În calitate de deputat, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, dar și în calitate de  fermier, am susținut și m-am implicat în special în proiectele ce privesc îmbunătățirea activității din agricultură în țara noastră. Cunosc foarte bine problemele fermierilor, astfel încât am putut avea o imagine clară a lucrurilor care trebuie modificate în bine.

Am fost inițiatorul mai multor proiecte de lege, printre care amintesc proiectul de lege privind completarea ART. 66 din Legea îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004. Aceasta face referire la necesitatea asigurării apei gratuite pentru toți producătorii agricoli care o solicită, din orice sursă. Proiectul de lege a fost aprobat, fiind extrem de benefic, având în vedere condițiile excepționale de secetă ce pot afecta producția agricolă cu influență negativă directă asupra asigurării hranei populației.

Sunt fermier de meserie și reprezint în Parlamentul României județul Brăila, un județ atât de bine cunoscut pentru producțiile sale agricole și suprafețele mari de terenuri arabile. În același timp, reprezint un județ care în 2020 a suferit cel mai mult din cauza secetei și unde s-a dovedit cu prisosință utilitatea sistemului de irigații și necesitatea dezvoltării acestuia pe întreaga suprafață a județului.

În aceste condiții, susținerea proiectelor din domeniul agricol va fi o prioritate pentru mine și în următorul mandat. Voi face demersuri pentru realizarea tuturor politicilor agricole promovate de PSD la nivel național și voi urmări, cu prioritate, implementarea acestora în județul Brăila.

Susțin o comunicare deschisă, sunt receptiv la sugestiile și problemele dumneavoastră, ale tuturor, am fost, sunt și voi fi un om al Brăilei, un om pentru brăileni”.